«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Πρεμιέρα στις 17 Μαϊου (Πρόγραμμα Εξετάσεων)


Με το μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας αρχίζει την Παρασκευή 17 Μαΐου ο «μαραθώνιος» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ στις 15 Μαΐου θα χτυπήσει το κουδούνι που θα σημάνει τη λήξη των μαθημάτων στα λύκεια της χώρας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το υπουργείο Παιδείας οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) θα καθίσουν στα θρανία την Παρασκευή 17 Μαΐου για να διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα, ενώ θα ακολουθήσει τη Δευτέρα 20 του μηνός η εξέταση της...
Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής, καθώς και της Ιστορίας Γενικής Παιδείας. Η αυλαία των πανελλαδικών θα ...πέσει την Παρασκευή 31 Μαΐου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, που αποτελεί μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.
Στις 15 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του τρέχοντος σχολικού έτους (2012-2013) και την επόμενη μέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα εξεταστικά κέντρα.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στα ειδικά μαθήματα από το Σάββατο 15 Ιουνίου, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 17 έως και τις 28 Ιουνίου. Η έναρξη των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ τοποθετείται το Σάββατο 8 Ιουνίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.
Απολυτήριες εξετάσεις
Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι απολυτήριες για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων, για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄), σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου. Οπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, όσοι υποψήφιοι διαγωνιστούν σε κάποιο ειδικό μάθημα και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου.
Τον Ιούνιο το μηχανογραφικό δελτίο
Την περίοδο αυτήν οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις και η σχετική προθεσμία λήγει την Τρίτη 5 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι δηλώσουν ενδοσχολικό απολυτήριο) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο λύκειό τους. Όσοι τελειόφοιτοι εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), ήδη πιστοποιούνται από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους μέχρι τις 8 Μαρτίου. Εφόσον αποκτήσουν το πιστοποιητικό της πάθησής τους, θα μπορέσουν να ανακαλέσουν την αίτηση-δήλωση για πανελλαδικές εξετάσεις και να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για ενδοσχολικό απολυτήριο.
Τον Απρίλιο όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα λύκεια για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου, η οποία υπολογίζεται να γίνει τον Ιούνιο.
Επίσης, τον Απρίλιο, οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ ή τα ΕΠΑΛ ή για το 10% των θέσεων εισακτέων, οι οποίοι τυχόν εμπίπτουν στις ειδικές περιπτώσεις των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των κοινωνικών κριτηρίων, θα κληθούν να υποβάλουν στο λύκειό τους τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, προκειμένου να ενταχθούν στις ειδικές κατηγορίες και να διεκδικήσουν τις επιπλέον θέσεις εισαγωγής.

Πατήστε παρακάτω για το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων: 

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: