"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Επιτυχημένη η πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα"


 
Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Χανίων στις 19, 20 & 21 Οκτωβρίου 2012 με τη συμμετοχή και των δεκατριών Περιφερειών της Ελλάδας, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον απρόσμενου αριθμού επισκεπτών από την Κρήτη αλλά και επιχειρηματιών από τον Καναδά, την Αυστραλία, την... Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρική Μακεδονίας που βρισκόταν σε περίοπτη θέση και καταλάμβανε τη μεγαλύτερη επιφάνεια του εκθεσιακού χώρου σε σχέση με τις υπόλοιπες φιλοξενούμενες Περιφέρειες, είχαν εκτεθεί προϊόντα από τις επτά Περιφερειακές Ενότητες.
Τα αγροτικά τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής, το λάδι, οι ελιές, το μέλι, τα βότανα, το κρασί, τα αλίπαστα, οι παραδοσιακές μαρμελάδες, τα χειροποίητα ζυμαρικά, οι φυσικοί χυμοί, τα αμπελόφυλλα και τα όσπρια συγκέντρωσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο των ξένων επιχειρηματιών όσο και των επισκεπτών οι οποίοι ενημερωνόταν λεπτομερώς για την ποιότητα των προϊόντων και για τη διαδικασία παραγωγής τους από την αντιπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής κ. Άννα Μπασάκα.
Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας είναι, εκτός από τα τοπικά προϊόντα, να εξασφαλιστεί και η φυσική παρουσία των παραγωγών στη δεύτερη διοργάνωση του Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: