«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πρεμιέρα του «μετα-ΠαΣοΚ» του ΣΥΡΙΖΑ, στις 3 Σεπτεμβρίου (!)

Σάλο έχει προκαλέσει η αναγγελία της εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου. Η ημερομηνία συμπίπτει με την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ το 1974, καθώς και με την εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας διακήρυξης αρχών του Κινήματος από τον Ευ. Βενιζέλο. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στην εκδήλωση της Νίκαιας θα πλαισιώσουν τον Α. Τσίπρα δύο στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ: ο καθηγητής Μ. Γκίβαλος και η κυρία Νίνα Κασιμάτη.
Η αφίσα της εκδήλωσης μάλιστα χρησιμοποιεί δύο από τα κεντρικά μότο του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄70 και του..... Ανδρέα Παπανδρέου: «Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία». Ενώ οι Μ. Γκίβαλος και Νίνα Κασιμάτη συμμετέχουν ως ιδρυτικά στελέχη στον «Νέο Αγωνιστή», μια ομάδα πρώην μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησε λίγο μετά την ένταξη στο Μνημόνιο και στις τελευταίες εκλογές στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για όσους όμως δεν τα πιάνουν εύκολα, δίνει χείρα βοηθείας η ίδια η ιστοσελίδα του «νέου Αγωνιστή», όπου ρητά αναφέρεται η προέλευση και απόσχιση των ενδιαφερομένων από τα εκλεγμένα όργανα του ΠΑΣΟΚ και η ανάγκη για «την συγκρότηση ενός νέου σοσιαλιστικού κόμματος, γιατί το παλιό έχει αυτοκαταργηθεί. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ αντιποιείται την ιστορία και τους αγώνες του λαού για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία. Έχει καταληφθεί από τους εγχώριους και ξένους πολιτικούς και κοινωνικούς εκπροσώπους του χρηματιστικού κεφαλαίου και του (νέο)φιλελευθερισμού. Ως δημοκράτες και σοσιαλιστές θα αγωνιστούμε στα πλαίσια ενός πλατιού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, για την εθνική, δημοκρατική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.»
Η εκδήλωση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ που θα κορυφωθεί την ερχόμενη Άνοιξη με το ιδρυτικό του συνέδριο, ως ενιαίου, ομοουσίου και αδιαιρέτου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.
Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ, αλλά άπαντες τα έχουν «πάρει στο κρανίο» για τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να οικειοποιηθεί (με επιτυχία είναι αλήθεια) – το χώρο του «παλαιού» ΠΑΣΟΚ.
Ο Τσίπρας ως άλλος Ανδρέας θα αναφωνήσει: «Βυθίσατε τη χώρα», αφού πρώτα ανακοινώσει τις νέες μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τους «δανεικούς» από ΚΚΕ. Ο Περισσός τους στέλνει για να «ψηθούν»..
Οι αριστεροί σοσιαλιστές θα παραστούν στην εκδήλωση με κοντομάνικο ζιβάγκο, ειδική παραγγελία από τις βιοτεχνίες ενδυμάτων του λαού στην Κίνα.
Έχουν προσκληθεί μέλη του ΠΑΚ, του ΚΑΠΗ, του ΚΑΠΕ και του ΚΑΤ, πάλαι ποτέ νεολαίοι που πρωταγωνίστησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, και γενικότερα όσοι φορούσαν παντελόνι καμπάνα σε συνδυασμό με παχιά φαβορίτα στα ‘70ς.
Στην Κουμουνδούρου έχουν σημάνει γενικό συναγερμό και καλούν όσους πιστεύουν στον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας, στην εθνικοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου, στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, στο τέλος της εξάρτησης της χώρας από τις ΗΠΑ  την ΕΕ και τα φρεσκοληγμένα  φάρμακα, στην παραδειγματική τιμωρία όσων υπηρετούν την τρικομματική Κυβέρνηση και σε μία εξωτερική πολιτική που θα προάγει τα δίκαια αιτήματα του λαού του Πακιστάν, της Λιβύης και της Νικαράγουας.
Εκσυγχρονιστές ή μεταρρυθμιστές σοσιαλδημοκράτες και όσοι πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας κρίνονται ανεπιθύμητοι στην παρούσα φάση.
Είναι τέτοια η ταύτιση τους με το «ιστορικό ΠΑΣΟΚ» που έχουν μοιράσει και ρόλους: η κυρία Ρένα Δούρου θα υποδυθεί τη Μελίνα Μερκούρη, ο Στρατούλης τον αείμνηστο Μαρούδα, ο Δρίτσας ήθελε να «ντουμπλάρει» τον Γεννηματά, αλλά του είπαν ότι μέχρι Γεωργακόπουλο κάτι γίνεται και ο Τατσόπουλος το «θείο βρέφος» σε έναν  πραγματικά κόντρα ρόλο…
Στον Κουράκη προτάθηκε να υποδυθεί τον Άκη, καθώς έχουν αμφότεροι μεγάλες επιτυχίες στο ωραίο φύλο, αλλά την κοτσίδα την κόβει για ρόλο Τσε Γκεβάρα και βάλε.
Είναι επίσης μια χρυσή ευκαιρία και ο Τρικούπης με τον Ελευθέριο Βενιζέλο να αλλάξουν κόμμα, γιατί βαρέθηκαν τόσα χρόνια να είναι πολιτικοί πρόγονοι του ΠΑΣΟΚ…
Η Κουμουνδούρου στέλνει και χάρτες από το Google Earth, προκειμένου να κατευθύνει τα «βασανισμένα από την κρίση» μέλη της από τα Βόρεια Προάστια στην τροπική Νίκαια. Είναι ικανοί κάποιοι να πάνε στη Γαλλία…
Ελέγχεται η πληροφορία ότι ο Κίμων Κουλούρης έχει αναλάβει τα της συγκέντρωσης, καθώς δεν υπάρχει διαδρομή χωρίς κανένα φανάρι…
Στο τέλος της εκδήλωσης είναι προγραμματισμένο άπαντες να τραγουδήσουν κάποια άσματα «της τάβλας».
Αφού ολοκληρώσουν την επαναστατική εκδήλωση με το «στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή» θα ανηφορίσουν τον Κηφισό με τα Φίατ 126, τα Τράμπαντ  και τα Ασκόνα Β, ενθυμούμενοι με νοσταλγία την εποχή που ο ποταμός ήταν ανοικτός, χτισμένος με πέτρα στα πλαϊνά, τότε που από τα βάθη του αναδύονταν ευωδιές ανοιξιάτικου πρωινού…
Πωλείται πολιτικό πτώμα με πολυετή θητεία κόμματος εξουσίας, τιμή συζητήσιμη. Πάρε κόσμε.
Τα λέγαμε εμείς πριν τις εκλογές, ως προς την πασοκική μετάλλαξη και διεκδίκηση του «νέου ΣΥΡΙΖΑ», αλλά μας θεωρούσατε υπερβολικούς…
Μ.Ο.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: