"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η καρδιά της Χαλκιδικής χτυπάει στο Όσλο

του Αλέξανδρου Μητάκη
mitakis@voria.gr

Νέο άνοιγμα προς την τουριστική αγορά της Σκανδιναβίας πραγματοποιεί το επόμενο διάστημα ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής, επιχειρώντας να κάνει γνωστή τη Χαλκιδική σε μια.....
περιοχή απ' όπου είναι ελάχιστη σήμερα η προσέλκυση τουριστών.
Όπως δηλώνει στη
Voria.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού και επικεφαλής της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής, Γρηγόρης Τάσιος, μέσα στον Ιούλιο, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση σε κάποιον δήμο της περιοχής, όπου θα μαζευτούν ευχητήρια μηνύματα για την επέτειο του ενός έτους από το τραγικό περιστατικό στις 22 Ιουλίου στο Όσλο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα κατασκευαστεί μια μεγάλη καρδιά, με τις υπογραφές των πολιτών, η οποία θα αποσταλεί στη νορβηγική πρεσβεία. «Θεωρώ πως είναι μια κίνηση με την οποία θα δείξουμε αλληλεγγύη στους πολίτες της Νορβηγίας και είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να κάνουμε μια πρώτη επαφή μαζί τους», αναφέρει.


Ακόμη, όπως είπε ο κ. Τάσιος, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί μια διαδικτυακή διαφήμιση της Χαλκιδικής στη βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στον ιστότοπο milanodabere.it, ένα πολύ μεγάλο portal στην περιοχή του Μιλάνου, με στόχο την προσέλκυση Ιταλών μέσα στον Ιούλιο.


«Στο πλαίσιο των δράσεων προώθησης, τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα φιλοξενήσουμε ένα τηλεοπτικό συνεργείο που πραγματοποιεί, για λογαριασμό του γαλλικού TV Sun, ένα ντοκιμαντέρ σε σχέση με τον θαλάσσιο τουρισμό και το ψάρεμα», συμπληρώνει.


Θετική εξέλιξη η επανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού


Όπως αναφέρει ο κ. Τάσιος, το κλίμα για τη χώρα έχει βελτιωθεί, καθώς υπάρχει κυβέρνηση, ενώ συμπληρώνει πως «χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουμε να δούμε πώς θα οργανωθούμε καλύτερα τόσο σε αεροπορικές θέσεις όσο και σε ένα νέο promotion από εδώ και πέρα».


Επισημαίνει ακόμη ότι «είναι ιδιαίτερα θετική η επανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού, για δύο λόγους: πρώτον, στέλνουμε ένα μήνυμα διεθνώς ότι θα ασχοληθούμε σοβαρά με τον τουριστικό κλάδο, καθώς όλες οι αρμοδιότητες συγκεντρώνονται σε ένα υπουργείο και δεύτερον, μας δίνει μια ιδιαίτερα θετική αύρα, κυρίως για την επικοινωνιακή πολιτική του επόμενου έτους, η οποία θα γίνει με μεγαλύτερη οργάνωση και συντονισμό».


Ο ίδιος συμπληρώνει ότι ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής έχει μια πολύ καλή συνεργασία με τη νέα υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη από τότε που αυτή ήταν τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ. «Είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια αρκετές επαφές με την κα Κεφαλογιάννη και θα επιδιώξουμε μέσα στον επόμενο μήνα να έχουμε κάποια συνάντηση μαζί της, στο πλαίσιο των περιοδειών που πληροφορούμαι πως θα πραγματοποιήσει», αναφέρει.


Στόχος η μονοψήφια πτώση για τη φετινή σεζόν


Η μέση πληρότητα για τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής τον Ιούνιο κινείται με δύο ταχύτητες. Για ξενοδοχειακές μονάδες με μέχρι 60-70 δωμάτια ο μέσος όρος ανέρχεται περίπου στο 60%, από 70-75% που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στα πιο μεγάλα ξενοδοχεία, η πληρότητα αγγίζει το 80-85%, από περίπου 90% που ήταν πέρσυ. «Παρατηρούμε μια μικρή απόκλιση, η οποία σημειώθηκε κυρίως στις αρχές του Ιουνίου, λόγω του κλίματος έντονης αβεβαιότητας που επικρατούσε στη χώρα», σημείωσε.


Σε ό,τι αφορά το σύνολο της φετινής καλοκαιρινής σεζόν, μέχρι στιγμής καταγράφεται μια πτώση της τάξης του 15-20%, ενώ, όπως σημειώνουν οι ξενοδόχοι, εάν το κλίμα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες και υπάρξει μια πληθώρα κρατήσεων και την υψηλή περίοδο, αλλά και το επόμενο διάστημα (Σεπτέμβριος – πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου), η μείωση ίσως και να συγκρατηθεί σε μονοψήφιο ποσοστό.


Τέλος, στο επόμενο δεκαήμερο, θα ανακοινωθούν νέες ενδεικτικές τιμές στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής για την ελληνική αγορά, οι οποίες θα είναι κατά μέσο όρο 10% φθηνότερες από πέρσι. Ειδικότερα, η τιμή για το δίκλινο σε ένα 2 αστέρων ξενοδοχείο, με πρωινό θα είναι περίπου στα 50 ευρώ και 70 ευρώ σε ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων. Να σημειωθεί ότι η παραπάνω προσφορά θα αφορά την υψηλή περίοδο (15 Ιουλίου – 15 Αυγούστου).

Voria.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: