"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Βραβεία σε πέντε επιχειρήσεις της Χαλκιδικής στο 2ο διαγωνισμό γεύσης ελιάς

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ ελιάς και Πατέ ελιάς, στις 13 Μαΐου 2012, στο ξενοδοχείο Anthemus Sea, στην Νικήτη Χαλκιδικής, από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζεύς».
Έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την σωστή προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, με προσεγμένη στροφή προς την ποιότητα των επιτραπέζιων ελαιών, που είναι η..... ικανοποίηση των προσδοκιών του πελάτη-καταναλωτή.
Τα είκοσι μέλη της Επιτροπής Γευσιγνωσίας ανέδειξαν τους νικητές του διαγωνισμού. 
Πέντε Επιχειρήσεις της Χαλκιδικής διακρίθηκαν για τα προϊόντα τους και δύο από αυτές  κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις.
Η επιχείρηση ΠΟΥΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Πορταριά Χαλκιδικής) απέσπασε εννιά διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες 2 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Πράσινη Χαραγμένη, Πράσινη Λεμονάτη, Πράσινη πικάντικη, Πράσινη με μπαχαρικά, Σταφιδάτη, Σταφίδα Ξυδάτη, Μαύρη Σταφίδα, Πράσινη με κόλλιανδρο & σκόρδο) καθώς και βραβείο κοινού.
Η επιχείρηση ΔΕΑΣ ΑΕ (Καλύβες Χαλκιδικής) βραβεύτηκε με δύο χρυσά και ένα ασημένιο στην κατηγορία Γεμιστή Ελιά (αμύγδαλο & πάπρικα, σκόρδο & jepaleno, αμύγδαλο & jepaleno), ασημένιο και χάλκινο στην κατηγορία Πατέ (αγιορείτικο, bruschetta καλαμών), ασημένιο στην κατηγορία Ροδέλα Ελιάς (bruschetta) καθώς και βραβείο κοινού.
Η επιχείρηση ΕΛΙΑΝΘΟΣ (Πολύγυρος) πήρε ένα χρυσό και ένα ασημένιο στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Μαύρη αφυδατωμένη, Πράσινη χαρακτή) και ασημένιο στην κατηγορία Συσκευασία (Πράσινη Ελιά), ενώ πήρε και βραβείο κοινού.
Ασημένιο Βραβείο πήραν το Πατέ Ελιάς ΕΛΙΑΓΝΗ της ΚΟΤΙΝΟΣ (Πλατανοχώρι Χαλκιδικής) και η ΘΡΟΥΜΠΑ ΒΑΡΕΛΙΣΙΑ της ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ (Καλύβες Χαλκιδικής).
Οι διακριθέντες θα μπορούν να έχουν το ειδικό σήμα του CHEFS Club στις συσκευασίες που διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Flavor & Taste «Επιτραπέζια Ελιά & Πατέ Ελιάς».


Δεν υπάρχουν σχόλια: