«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ευθύμης Καρανάσιος: "Να απενοχοποιηθεί η επιχειρηματικότητα"


  Τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επιχειρηματικότητα ανέπτυξε ο Υποψήφιος Βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος μιλώντας στην κοινή παρουσίαση των πέντε υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012
Ο κ. Καρανάσιος, επιχειρηματίας ο ίδιος, με βαθειά γνώση των ζητημάτων που απασχολούν το «Επιχειρείν», τόνισε με έμφαση την αναγκαιότητα απενοχοποίησης της επιχειρηματικότητας η οποία για τη ΝΔ αποτελεί τη βασική προϋπόθεση αφενός για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και αφετέρου να δοθεί η ευκαιρία στον Έλληνα εργαζόμενο να.... αποδώσει στον τόπο του. «Στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μπορούν να διατεθούν πόροι προερχόμενοι από το ΕΣΠΑ του οποίου η απορροφητικότητα βρίσκεται σε χαμηλά ποσοστά. Η πολιτική της ΝΔ σε συνδυασμό με τη δράση επιχειρηματικών οργανώσεων αλλά και ιδιωτών μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την επιχειρηματικότητα των Νέων, των Γυναικών, των ειδικών ομάδων πληθυσμού και άλλων περιπτώσεων που σήμερα είτε βρίσκονται στην ανεργία, είτε αναγκάζονται να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, είτε να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υποψ. Βουλευτής υπογράμμισε το ενδιαφέρον του κόμματος για την τοπική οικονομία. «Στηρίζουμε την καθιέρωση του σήματος προϊόντων και υπηρεσιών για να είναι διακριτό ποια είναι τα ελληνικά προϊόντα. Για την ονομασία προέλευσης προϊόντων, όπως η ελιά Χαλκιδικής, θα δώσουμε τη συνέχεια που απαιτείται ώστε να πετύχουμε θετικό αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια ο Ευθύμης Καρανάσιος αναφέρθηκε στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων οι οποίες είναι αναγκαίες για την ελάφρυνση του κράτους και την ενίσχυση των κρατικών ταμείων. «Σε αντίθεση με την πλήρη απραξία των δυόμιση τελευταίων χρόνων, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή προχώρησε σε αποκρατικοποιήσεις από τις οποίες εξοικονομήθηκαν σημαντικά κονδύλια. Η Ν.Δ. πιστεύει απόλυτα στην ανάγκη πλήρους αξιοποίησης της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και σε ένα τολμηρό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, που θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις, θα τονώσει την Ελληνική οικονομία και θα στηρίξει την απασχόληση, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο υποψ. Βουλευτής και συμπλήρωσε «Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που έγιναν για το θέμα αυτό δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός θέλει τις αποκρατικοποιήσεις. Εμείς δεν έχουμε άλλο χρόνο. Από την επομένη των εκλογών με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά θα τις προχωρήσουμε αφού πρώτα αξιολογηθούν και ελεγχθούν για το αν και κατά πόσον ανταποκρίνονται στα δεδομένα και στα ζητούμενα της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας μας και στην ανάγκη προστασίας της Εθνικής μας Κυριαρχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: