"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ



Η διαμόρφωση σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στη Γαλλία και στο Δήμο Σιθωνίας, τόσο σε τουριστικό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο ήταν ο στόχος της συνάντησης εργασίας που είχαν η Δημοτική Αρχή Σιθωνίας με επικεφαλής το Δήμαρχο κ.Ιωάννη Τζίτζιο, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ.Christian Timonier, η Αντιπρόεδρος του...
Γαλλικού Επιμελητηρίου κ.Μαρία Βοζίκη, ο ιδιοκτήτης του γνωστού Γραφείου Τουρισμού «MAZI» και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας τέθηκαν ζητήματα αμοιβαίων κινήσεων προς την κατεύθυνση υλοποίησης κοινών δράσεων στους Τομείς Τουρισμού και Πολιτισμού αλλά και προβολής των τοπικών προϊόντων. Όλοι οι παριστάμενοι πήραν το λόγο και έθεσαν ζητήματα σε μια πλατειά συζήτηση με κεντρικό άξονα την οικοδόμηση μιας ουσιαστικής σχέσης.
Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Christian Timonier ξεκαθάρισε ότι η Γαλλία επιθυμεί να συνεργαστεί με τη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα με οποιονδήποτε έχει τη διάθεση να δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση και να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές. Συνεχάρη το Δήμο Σιθωνίας και το Δήμαρχο κ. Ι.Τζίτζιο για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας και τον διαβεβαίωσε ότι η υπηρεσία του είναι πλέον στη διάθεση του Δήμου Σιθωνίας για την οργάνωση κοινών δράσεων.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας επεσήμανε ότι η επίσκεψη του Γάλλου Προξένου και της Αντιπροέδρου του Γαλλικού Επιμελητηρίου αλλά και του κυρίου Μακρή, ιδιοκτήτη Γραφείου Τουρισμού «MAZI», είναι εξαιρετική τιμητική. Ο κ.Τζίτιζος ανέφερε ότι είναι επιθυμία όλων ν’ ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας με τη Γαλλία και να αναπτυχθεί το τουριστικό ρεύμα Γάλλων στη Σιθωνία. «Ο Δήμος Σιθωνίας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με τους Γάλλους. Σήμερα με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων στη Σιθωνία μπορούμε να ξεκινήσουμε μια ουσιαστική συνεργασία με στόχο να γίνει ένα άνοιγμα της περιοχής μας στη γαλλική αγορά. Έχουμε τις υποδομές, έχουμε το φυσικό περιβάλλον, έχουνε την ιστορία και τον πολιτισμό» υπογράμμισε ο κ.Τζίτζιος.
Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του Γαλλικού Επιμελητηρίου κ.Μαρία Βοζίκη δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η προβολή των τοπικών προϊόντων, η προβολή της τοπικής γαστρονομίας αλλά και η επίτευξη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Γάλλων Τουριστικών Πρακτόρων και ξενοδόχων από τη Σιθωνία αλλά και η από κοινού διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων είναι επί της ουσίας χρήσιμες ενέργειες για τη Σιθωνία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mia xacia tha ton kanei otzi tzios