"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Κ. Παπακώστα: «Η αυτοδυναμία δεν είναι ανάγκη της Ν.Δ. αλλά του τόπου»


Η Κατερίνα Παπακώστα μιλά στη metro και στον Σταύρο Παπαντωνίου 
  Πεπεισμένη ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές την αυτοδυναμία, «για να κυβερνηθεί ο τόπος και να γίνουν οι μεγάλες ανατροπές», δηλώνει στη «metro» η γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. και πρόεδρος του διακομματικού Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, Κατερίνα Παπακώστα. Η ίδια εκφράζει τον...
προβληματισμό της για τον πολυκερματισμό των κομμάτων, καθώς, όπως σημειώνει, αυτό «θα οδηγήσει στην ιταλοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας».
Πιστεύετε ότι είναι τελικά εφικτή η αυτοδυναμία για τη Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές; 

Την αυτοδυναμία δεν την έχει ανάγκη η Ν.Δ., αλλά ο τόπος, για να κυβερνηθεί. Από κει και πέρα, η ιταλοποίηση της πολιτικής ζωής της Ελλάδος και ο πολυκερματισμός των κομμάτων προφανώς δεν οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό το λέω γιατί πολύ απλά εδώ χρειάζονται μεγάλες ανατροπές και όχι απλά καλή διαχείριση. Άρα εκτιμώ ότι οι πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς, θα δώσουν το μήνυμα και θα το δώσουν ισχυρό μέσα από τις κάλπες. Αυτό το μήνυμα θα πρέπει να το υιοθετήσουμε όλοι μας, ώστε να πάμε την πατρίδα μας παρακάτω ακέραια και με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις. 
Στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, θεωρείτε ότι είναι εφικτή μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή με άλλα κόμματα; 


Εγώ πιστεύω ότι ο πολίτης, με τις τραυματικές εμπειρίες που έζησε τα τελευταία δυόμισι χρόνια, θα δώσει ισχυρή απάντηση, ότι θέλει να κυβερνηθεί ο τόπος. Και εμείς κατά τη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης που θα γίνει, με αφορμή την προεκλογική κουβέντα, θα επιδιώξουμε να πείσουμε και τους πλέον επιφυλακτικούς και εκείνους οι οποίοι ανακάλυψαν τις δήθεν αρετές του πολυκερματισμού και της ακυβερνησίας ή της συγκυβέρνησης ότι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι ένα ενιαίο και ισχυρό πρόγραμμα. Εάν δεν τους πείσουμε, τότε θα συζητήσουμε για την επόμενη ημέρα. Και βέβαια αυτό θα το αποφασίσουν οι πολίτες. 

Δεν πιστεύετε ότι τα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί θα έχουν κάποια μεγαλύτερη τύχη; 


Θεωρώ ότι εάν αφορούσε μόνο μια διαχείριση των πραγμάτων και να αλλάξουμε επιφανειακά κάποια πράγματα, δεν θα υπήρχε λόγος να είχε κάποιος αντίρρηση επ’ αυτού. Τώρα, όμως, που χρειάζονται ανατροπές, νομίζω ότι απαιτείται και ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και αυτό θα το διεκδικήσουμε από τους πολίτες, στους οποίους, μέσα στη σύγχυση των ημερών και τη θολούρα που επικρατεί, πιστεύω ότι εμείς θα κατορθώσουμε να περάσουμε καθαρό αυτό το μήνυμα.

Με δεδομένη την πανστρατιά που έχει κηρύξει ο πρόεδρος της Ν.Δ., πιστεύετε ότι πρέπει να γυρίσουν οι διαγραφέντες βουλευτές στο κόμμα;

Η πανστρατιά που έχουμε κηρύξει αφορά την κοινωνία, τους πολίτες, όλους όσους θέλουν να προσέλθουν και να στηρίξουν τις αρχές και τις αξίες και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από κει και πέρα, την τελική απόφαση για τις στρατηγικές επιλογές και το χειρισμό τους με τα χέρια του λυμένα έχει ο πρόεδρος του κόμματος και νομίζω ότι αυτός έχει και γνώση της κατάστασης και έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει τις περιπτώσεις. Το κυρίαρχο για εμάς είναι να δημιουργήσουμε πλατιές κοινωνικές συμμαχίες και να εμπνεύσουμε την κοινωνία, ώστε να έρθει να συστρατευθεί στην προσπάθεια που κάνουμε. 
Είστε γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. και πρόεδρος του διακομματικού Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών. Ποια η εκτίμησή σας για τη συμμετοχή των γυναικών στις επερχόμενες εκλογές;

Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα δημοκρατικού ελλείμματος. Είναι αδιανόητο η κοινωνία που εκπροσωπείται από τους πολίτες της, ανεξάρτητα από το φύλο τους, να εμφανίζει αποκλεισμό λόγω του φύλου στην πολιτική ζωή της χώρας. Αυτό το πράγμα μάς ανάγκασε να δούμε τις ποσοστώσεις, υπό την έννοια ότι δεν θα πρέπει κανένας πολίτης να αποκλείεται λόγω του φύλου του. Άρα οι ικανές γυναίκες δεν θα πρέπει να αποκλείονται. Αυτή είναι η αναγκαιότητα. Σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που εφάρμοσαν αυτή την τακτική, έχει αλλάξει η νοοτροπία, τα στερεότυπα, η συνείδηση της κοινωνίας και δεν χρειάζονται πια, καθώς αυτόματα λειτουργούν. Ο κόσμος κρίνει τους ικανούς, τους αξιολογεί, μετέχουν ισότιμα, όπως ορίζεται και στο δικό μας Σύνταγμα και από τους Καταστατικούς Χάρτες άλλων χωρών, σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Στην Ελλάδα έχουμε ακόμα δρόμο. Εκτιμώ ότι οι πολίτες αυτή τη φορά θα υποστηρίξουν τους ικανούς ανθρώπους και ειδικότερα τις πολιτικούς εκείνες και τους πολιτικούς που είναι ικανοί ανεξάρτητα από το φύλο τους. Έχω την πεποίθηση ότι θα υπάρξει βελτίωση στη συμμετοχή. Μένει να αποδειχθεί στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: