"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του


Από τον Ιούνιο η εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου

Στα 5,86 δισ. ευρώ από 5,78 δισ. ευρώ που ήταν το Δεκέμβριο του 2011 διαμορφώθηκαν τον Ιανουάριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τρίτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, προσδιορίζεται το ακριβές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι φορείς της...
γενικής κυβέρνησης θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι τις 30 του μήνα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατάλογο με τις υφιστάμενες υποχρεώσεις του Δημοσίου που είχαν συσσωρευτεί μέχρι τις 31-12-2011, προκειμένου από τον Ιούνιο να αρχίσει η αποπληρωμή των χρεών αυτών.

ΥΠΕΚΑ: Τί αλλάζει στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Νέα κτίρια, που έχουν κατασκευασθεί μετά το 1990, καθώς και δευτερεύουσες κατοικίες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» που ενισχύει με επιδοτήσεις και άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια τους ιδιοκτήτες για την ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), αναφορικά με το συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα που «παρέχει κίνητρα στους πολίτες, προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του».
  • Σε 11 δισ. ευρώ οι οφειλές στα Ταμεία, στα ύψη η εισφοροδιαφυγή
Οι συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία ανέρχονται σε 11 δισ. ευρώ, από τα οποία, όμως, μπορούν να αναζητηθούν μόνο τα 7 δισ. ευρώ σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη. Την ίδια στιγμή η εισφοροδιαφυγή λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, είτε λόγω κρίσης, είτε λόγω εκμετάλλευσης αυτής, με τους οφειλέτες να ανέρχονται περίπου σε 800.000. Ενδεικτικά, ο υπουργός ανέφερε πως από τους 807.870 ασφαλισμένους στο ΟΑΕΕ, οι 434.000 ή ποσοστό 54% καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους, ενώ στον ΟΓΑ το ποσοστό των συνεπών ασφαλισμένων είναι το 62% του συνόλου.
  • Στα 298,5 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές στο πρώτο δίμηνο
Στα 339,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα «φέσια» στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2012. Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων (ΣΑΥ) της Τειρεσίας ΑΕ, τον Φεβρουάριο αποσύρθηκαν 13.868 ακάλυπτες επιταγές, συνολικού ύψους 155,8 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι μειωμένο κατά 14,38% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2011. Το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου το συνολικό ποσό των ακάλυπτων επιταγών ανήλθε στα 298,5 εκατ. ευρώ. Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν τον Φεβρουάριο στα 20,7 εκατ. ευρώ ή σε 11.054 τεμάχια και ήταν μειωμένες κατά 17,21% σε σχέση με τον Φεβρουαρίου 2011. Το πρώτο δίμηνο 2012 το ύψος των απλήρωτων συναλλαγματικών ανήλθε στα 41,1 εκατ. ευρώ.
  • Χορήγηση Ευνοϊκών Δανείων από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ ΑΕ και την Τράπεζα Πειραιώς - Δράση: «Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα, Εφοδιαστική αλυσίδα, Τρόφιμα, Ποτά»
Η Δράση: «Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα, Εφοδιαστική αλυσίδα, Τρόφιμα, Ποτά» που ξεκίνησε από 16 Μαρτίου 2012, έχει ως σκοπό τη χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους σε Πολύ μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 50εκατ. € και έως 250 εργαζόμενους.Συνοπτικοί όρου δανεισμού :Το ύψος του δανείου κυμαίνεται από 50.000€ έως 500.000€, η διάρκειά του από 5 έως 10 έτη με δυνατότητα έντοκης περιόδου χάριτος έως 2 έτη, το ετήσιο επιτόκιο είναι σταθερό σε όλη τη διάρκεια του δανείου και ίσο με 4,53%. Το δάνειο επιβαρύνεται με την Εισφορά του Ν.128/75: 0,60%, ενώ το διαχειριστικό κόστος είναι 150€. Επιλέξιμοι κωδικοί δραστηριότητας (Κ.Α.Δ) είναι : Φυτική και ζωική παραγωγή, θήρα και συναφείς δραστηριότητες (1), Εκδοτικές δραστηριότητες (58), Δασοκομία και υλοτομία (2), Δραστηριότητες βιβλιοθηκών, αρχειοφυλακείων, μουσείων, και λοιπές πολιτιστικές δραστηριότητες (91), Αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών - τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις (71), Εξόρυξη μεταλλευμάτων (7), Λοιπά ορυχεία και λατομεία (8), Επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη (72), Τηλεπικοινωνίες (61), Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, παροχής συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες (62), Υποστηρικτικές δραστηριότητες εξόρυξης (9), Δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφορίας (63), Διοικητικές δραστηριότητες γραφείου, γραμματειακή υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες παροχής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις (82), Άλλες επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (74), ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ (Γ), ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ (Ε), ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ (Ζ), ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ (Η).
Για τους ακριβείς όρους του δανείου και τους επιλέξιμους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που αφορά η Δράση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερωθούν λεπτομερώς από την Τράπεζα Πειραιώς και το ΕΤΕΑΝ Α.Ε..
Επικοινωνία: Υποβολή Αιτήσεων και Πληροφορίες  στην Τράπεζα Πειραιώς ως εξής : Στο Τηλεφωνικό κέντρο 210 3335000 & 210 3288888 και στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας.
Πληροφορίες : ΕΤΕΑΝ ΑΕ, Ξενίας 24, 115 28 Αθήνα, Τηλέφωνο 210 7450400, Φαξ 210 7450500, στην ιστοσελίδα της ΕΤΕΑΝ ΑΕ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) www.etean.com.gr και στο email: info@etean.com.gr .
  • Μπόνους για τις συνεπείς επιχειρήσεις από το ΙΚΑ
Στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις που θα εισάγουν την κάρτα εργασίας και θα καταβάλουν ταυτόχρονα αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές μέσω του τραπεζικού συστήματος, θα προχωρήσει μέσα στο 2012 το ΙΚΑ. Το κίνητρο αυτό γνωστοποίησε στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, προσθέτοντας ότι ανάλογη μείωση θα γίνει και για τις επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα αυξάνουν την απασχόληση, καθώς και στις περιπτώσεις των εργοδοτών που είναι απολύτως συνεπείς στην τήρηση των υποχρεώσεών τους προς το Ίδρυμα.
  • Δεν θα υποβληθούν εφέτος οι αποδείξεις μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις
Οι αποδείξεις των δαπανών δεν θα υποβληθούν εφέτος μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις, αλλά θα διατηρηθούν από τους πολίτες για να προσκομιστούν σε περίπτωση ελέγχου, σύμφωνα με τον αναλυτικό οδηγό του υπουργείου Οικονομικών για τη συμπλήρωση των δηλώσεων. Ο οδηγός θα αποσταλεί στους πολίτες μαζί με τα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων (Ε1). Το υπουργείο οδηγήθηκε σε αυτή την επιλογή, προκειμένου να μην δημιουργηθεί το χάος των προηγούμενων ετών, που είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου στα εισοδήματα των φορολογούμενων.
  • Απελευθέρωση του ωραρίου στα πρατήρια καυσίμων
Την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων προβλέπει τροπολογία του ΥΠΕΚΑ που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Η τροπολογία ρυθμίζει επίσης τις υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις και διημερεύσεις των πρατηρίων, που θα καθορίζονται με αποφάσεις της Περιφέρειας, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα 15.000 - 20.000 ευρώ.
  • Πρόσκληση για ανανέωση εξαγωγικών επωνυμιών
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, που η εξαγωγική τους επωνυμία καταχωρήθηκε ή ανανεώθηκε στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων αυτού, το έτος 2009, ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, απαιτείται η ανανέωση της εγγραφής των εξαγωγικών τους επωνυμιών. Οι επιχειρήσεις που υποχρεούνται σε ανανέωση και επιθυμούν να παραμείνει η επωνυμία τους καταχωρημένη στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων, πρέπει, από 2-1-2012 έως 31-3-2012, να υποβάλουν Αίτηση Ανανέωσης στο μητρώο του Επιμελητηρίου. Επισημαίνεται ότι όσες επιχειρήσεις δεν προβούν εμπρόθεσμα στην ανανέωση της εξαγωγικής τους επωνυμίας μέχρι 31-3-2012 διαγράφονται από το Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων.
  • Πρόσκληση για ανανέωση αδειών Ασφαλιστικών Συμβούλων & Πρακτόρων & Συντονιστών
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τους Ασφαλιστικούς Συμβούλους, Ασφαλιστικούς Πράκτορες και Συντονιστές Ασφαλιστικών Συμβούλων των οποίων η άδεια τους λήγει στις 31/12/2011, ότι θα πρέπει να προβούνε στην ανανέωση της έως 31/03/2012. Επισημαίνεται ότι όσοι Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν προβούν εμπρόθεσμα στην ανανέωση της άδειας τους μέχρι 31/03/2012 διαγράφονται από τα Ειδικά Μητρώα Ασφαλιστικών Συμβούλων, Συντονιστών ή Πρακτόρων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ανανέωση της άδειάς τους, στο τμήμα μητρώου του Επιμελητηρίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: