Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2012
Η σημερινή κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητη. Η μείωση του κατώτατου μισθού και οι συνέπειες αυτής αλλά και η γενικότερη περικοπή εισοδημάτων, τα οποία είναι ήδη μειωμένα, οδηγούν στην εξαθλίωση. Τα συνεχή αντιαναπτυξιακά μέτρα που λαμβάνονται, αφαιρούν από τη γενιά μας το δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή ζωή αλλά πάνω από όλα μας βυθίζουν στη μιζέρια και τον απομονωτισμό.
Ο προσανατολισμός μας, ήταν και πρέπει να συνεχίσει να είναι το όραμα του...
Κωνσταντίνου Καραμανλή για μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή Ελλάδα βασισμένη στις πραγματικές αρχές και τις αξίες της ευρωπαϊκής οικογένειας. Όμως, η σημερινή Ένωση έχει χάσει το δρόμο. Λειτουργεί ως κλειστό κλάμπ με εμφανές πλέον έλλειμμα δημοκρατίας, το οποίο δημιουργεί ένα ανησυχητικό αντι-ευρωπαϊκό κλίμα. Εμείς στηρίζουμε την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αλλά με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας και ουσιαστική αλληλεγγύη προς όλα τα κράτη μέλη. Λύση στο πρόβλημα της χώρας μας αλλά και των άλλων χωρών του Nότου που αντιμετωπίζουν την κρίση, μπορεί να βρεθεί (πχ Ευρωομόλογο), αρκεί να το θέλουν οι ηγέτες των χωρών – μελών. Αφορμή όμως για την επιστροφή στις ρίζες και την ουσία του ρόλου της Ε.Ε. μπορεί να είναι το ελληνικό ζήτημα, το οποίο είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό. Η σημερινή οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας - είτε είναι αποτέλεσμα έξωθεν παρεμβάσεων, είτε επακόλουθο εσωτερικών συμβιβασμών - έχει αποτύχει. Και δυστυχώς έχει αποτύχει και σε ταμειακό αλλά κυρίως και σε αναπτυξιακό επίπεδο. Οι Έλληνες πλέον δεν έχουν όραμα και ως νέοι άνθρωποι αδυνατούμε να δούμε φως στο τούνελ υπό τις παρούσες συνθήκες.
Πρέπει λοιπόν, το παρόν πολιτικό σύστημα να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές ανταποκρινόμενο στο πατριωτικό του καθήκον. Είναι υποχρέωση όλων να δώσουν εδώ και τώρα στο λαό τη δυνατότητα να εκφραστεί και να αποφασίσει αυτός για το που θέλει να οδηγηθεί η Πατρίδα.
Είναι υποχρέωση μας ωστόσο, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Οφείλουμε να στηρίξουμε το όραμα του Αντώνη Σαμαρά για την Ελλάδα και να ανοίξουμε έναν ευρύ, δημόσιο διάλογο μέσα από τον οποίο θα καταλήξουμε στο αναπτυξιακό μοντέλο της επόμενης δεκαετίας. Να δημιουργήσουμε με λίγα λόγια ένα κοινό πλαίσιο αξιών, το οποίο θα εφαρμοστεί όχι μόνο σε πολιτικό αλλά και σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο και πάνω στο οποίο θα πορευτούμε.
Ο στόχος λοιπόν της γενιάς μας πρέπει να είναι ένας. Να δημιουργήσουμε μία ισχυρή, ακηδεμόνευτη Ελλάδα που θα σέβεται τον πολίτη και ένα κράτος που δε θα “επιβάλει” την παρουσία του στην κοινωνία και την οικονομία. Η Πατρίδα και οι Έλληνες δε μπορούν να περιμένουν άλλο. Η στιγμή της ευθύνης έχει φτάσει για όλους.
Από το γραφείο Τύπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου