"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΛΟΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

•    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Αριστοτέλη
•    Χωρίς ρεύμα και νερό ο μισός δήμος
•    15 μηχανήματα δουλεύουν μέχρι αυτήν την ώρα
•    Απίστευτη ταλαιπωρία στην Αρναία: Το ΚΤΕΛ μετέφερε επιβάτες χωρίς αλυσίδες


«Βρίσκομαι μεταξύ Νεοχωρίου και Παλαιοχωρίου και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο. Πρώτη φορά βλέπουμε τόσο πολύ χιόνι τα τελευταία 10 χρόνια» δήλωσε πριν λίγο (21.45) στο halkidikinews .gr o αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας, Βασίλης Μοσχόπουλος.
Βαρβάρα και Στανός στο επίκεντρο
Σε περιοχές της Βαρβάρας και του Στανού το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρο, ενώ  το ρεύμα είναι κομμένο σε...

πολλά χωριά του δήμου Αριστοτέλη.
Η νύχτα θα είναι μακρά για το δήμο, καθώς οι καιρικές συνθήκες χαρακτηρίζονται ακραίες. Αυτήν την ώρα επιχειρούν στο δήμο Αριστοτέλη συνολικά 15 μηχανήματα και αγωνίζονται να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Στη Βαρβάρα, όπου και υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, επιχειρούν 3 γκρέιντερ, ωστόσο λόγω της προώθησης του χιονιού, δεξιά και αριστερά του δρόμου το ύψος του χιονιού έφθασε τα 2 μέτρα! «Αναγκαζόμαστε να στείλουμε μεγαλύτερα μηχανήματα στη Βαρβάρα γιατί το χωριό κινδυνεύει απόψε να αποκλειστεί» είπε στο halkidikinews.gr o κ.Μοσχόπουλος.

Χωρίς ρεύμα και νερό
Στο μεταξύ, οι καταστροφές στύλων της ΔΕΗ λόγω των ανέμων και των καλωδίων λόγω πτώσης δέντρων, έχουν αφήσει στο σκοτάδι και χωρίς ηλεκτρικό το μισό δήμο Αριστοτέλη.

Χωρίς ρεύμα είναι αυτήν την ώρα η Μ.Παναγία, ο Στανός, η Βαρβάρα, τα Στάγειρα, η Στρατονίκη, το Στρατώνι και η μισή πόλη της Αρναίας. Διακοπές εκ περιτροπής σημειώνονται και στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου Αριστοτέλη.
Λόγω της διακοπής του ρεύματος όλες αυτές οι περιοχές δεν έχουν και νερό, εξαιτίας του ότι δεν δουλεύουν οι αντλίες στις δεξαμενές.

Το ΚΤΕΛ δεν είχε αλυσίδες
Απίστευτη  ταλαιπωρία έζησαν οι επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ στις 7 το απόγευμα, το οποίο ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία στο ύψος του Πράσινου χωριού στην Αρναία, γιατί έφερε παλιές  αλυσίδες, τις οποίες μάλιστα δεν φορούσε στα λάστιχα!
Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής Κ.Παπουτσή που μίλησε στο XTV, το ΚΤΕΛ ειδοποιήθηκε από το 100 αλλά δήλωσε ότι αδυνατεί να στείλει άλλο λεωφορείο, αλλά θα μπορούσε να στείλει αλυσίδες από τον Πολύγυρο… 

Οι επιβάτες έμειναν άπραγοι χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν. Μετά από ταλαιπωρία αναχώρησαν με ταξί.  «Είναι επιεικώς απαράδεκτο οι επαγγελματίες να κινούνται στο δρόμο  χωρίς αλυσίδες» είπε ο κ.Παπουτσής.
Από το πρωί, ζημιές προκλήθηκαν σε υποδομές του δήμου Αριστοτέλη, λόγω της θαλασσοταραχής στο λιμάνι του Στατωνίου και στο λιμάνι της Ουρανούπολης.

του Θοδωρή Δούκα
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: