"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ …….


Του Απόστολου Φυργάδη

Από το προοίμιο της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση .

« Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΒΕΛΓΩΝ , Η ΑΥΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ Η ΒΑΣΙΛΙΣ­ΣΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ , Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ , Ο ΙΙΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑ­ΝΙΑΣ , Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ , Ο ΠΡΟΕ­ΛΡΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , Η ΑΥΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΥΨΗΛΟΤΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ , Η ΑΥΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΧΩΡΩΝ , Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Η ΑΥΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ I3ΑΣΙΛΕΙΟΥΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να προχωρήσουν σε...
ένα νέο στάδιο της διαδικασίας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που άρχισε με τη δημιουργία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων,
ΕΜΠΝΕΟΜΕΝΟΙ από την πολιτιστική , τη θρησκευτική και την ανθρωπιστική κληρονο­μιά της Ευρώπης, από την οποία αναπτύχθηκαν οι παγκόσμιες αξίες των απαράβατων και αναφαίρετων δικαιωμάτων του ανθρώπου , της ελευθερίας , της δημοκρατίας , της ισότητας και του κράτους δικαίου .
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ την ιστορική σημασία του τερματισμού της διαίρεσης της ευρωπα­ϊκής ηπείρου και την ανάγκη να δημιουργηθούν σταθερές βάσεις για τη μελλοντική οικοδό­μηση της Ευρώπης .
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ την προσήλωσή τους στις αρχές της ελευθερίας , της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , των θεμελιωδών ελευθεριών καθώς και του κράτους δικαίου .
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ την προσήλωσή τους στα θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα, όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη που υπογράφηκε στο Τορίνο στις 18 Οκτω­βρίου 1961 και τον Κοινοτικό Χάρτη των Θεμελιωδών Κοινωνικών Δικαιωμάτων των Εργαζο­μένων του 1989 .
ΕΠΙΘΥΜΩΝΤΑΣ βαθύτερες σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ των λαών τους και ταυτόχρονα σεβόμενοι την ιστορία , τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους .
ΕΠΙΘΥΜΩΝΤΑΣ να ενισχύσουν τη δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία των ορ­γάνων προκειμένου να τους παράσχουν τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν καλύτερα τα κα­θήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, μέσα σε ένα ενιαίο θεσμικό .
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να επιτύχουν την ενίσχυση και τη σύγκλιση των οικονομιών τους και την ίδρυση οικονομικής και νομισματικής ένωσης , η οποία θα συμπεριλαμβάνει , σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας Συνθήκης και της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα ενιαίο και σταθερό νόμισμα .
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να προωθήσουν την οικονομική και κοινωνική πρόοδο των λαών τους , λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της αειφόρου ανάπτυξης και στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της εσωτερικής αγοράς και µιας ενισχυµένης συνοχής όπως επίσης και της προστασίας του περιβάλλοντος , και να εφαρµόσουν πολιτικές που θα διασφαλίζουν την πρόοδο στον το­µέα της οικονοµικής ολοκλήρωσης εκ παραλλήλου µε την πρόοδο στους άλλους τοµείς .
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να θεσπίσουν µια κοινή ιθαγένεια για τους υπηκόους των χωρών τους .
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να εφαρµόσουν µια κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφα­λείας, που συµπεριλαµβάνει την προοδευτική διαµόρφωση µιας κοινής αµυντικής πολιτι­κής η οποία θα µπορούσε να οδηγήσει σε κοινή άµυνα , σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρ­θρου 42 , ενισχύοντας έτσι την ευρωπαϊκή ταυτότητα και ανεξαρτησία για την προαγωγή της ειρήνης, της ασφάλειας και της προόδου στην Ευρώπη και ανά την υφήλιο .
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να διευκολύνουν την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων , δια­φυλάσσοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια και την προστασία των λαών τους , µε την εγκαθί­δρυση ενός χώρου ελευθερίας , ασφάλειας και δικαιοσύνης , σύµφωνα µε τις διατάξεις της παρούσας Συνθήκης και της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να συνεχίσουν την πορεία τους προς µια ολοένα στενότερη ένωση των λαών της Ευρώπης , όπου οι αποφάσεις θα λαµβάνονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στους πολίτες, σύµφωνα µε την αρχή της επικουρικότητας .
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ σε µεταγενέστερα στάδια από τα οποία πρέπει να διέλθει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ώστε να εξελιχθεί .
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να ιδρύσουν Ευρωπαϊκή Ένωση, και, προς το σκοπό αυτό , συµφώνησαν στις ακόλουθες διατάξεις . »

Και για την αντιγραφή , που έγινε στον Πολύγυρο στις 18 Φεβρουαρίου 2012 .

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΥΡΓΑΔΗΣ .

Υ.Γ. του αντιγραφέα : Είναι προφανές ότι ηγέτες και οραματιστές , που βγήκαν μέσα από τις στάχτες του Β΄ Παγκοσίου Πολέμου , σαν τον Γερμανό Καγκελάριο Κόνραντ Αντενάουερ και τον Γάλλο Ρομπέρ Σουμάν , τουλάχιστον θα οργιζόταν , αν έβλεπαν τους σημερινούς διαδόχους τους σε συνεργασία με την διεθνή των τοκογλύφων , να οδηγούν της Ευρώπη στα χρόνια του Μεσοπολέμου .
Είναι σίγουροι όμως ότι θα τους το επιτρέψουν οι λαοί .

Δεν υπάρχουν σχόλια: