"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

500 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Εννιάμισι χιλιάδες άνεργοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε οκτώ φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που έχει προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ για την περιοχή.
Στο νομό Χαλκιδικής το πρόγραμμα αφορά 500 θέσεις εργασίας μέσω των πέντε δήμων για ανέργους που θα επιλεγούν ανάμεσα στους δικαιούχους και θα εξασφαλίσουν απασχόληση πέντε μηνών με μηνιαίο επίδομα 625 ευρώ.
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εφόσον οι φορείς λάβουν τη σχετική έγκριση από το ΑΣΕΠ, θα προχωρήσουν στην προκήρυξη των θέσεων.
 Δείτε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα πόσες θέσεις θα πάρει κάθε δήμος:...





Η εν λόγω δράση αφορά μακροχρόνια ανέργους, βραχυπρόθεσμα ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και νέους μέχρι 30 ετών. Αναμένεται, εξάλλου, να δώσει μια «ανάσα» απασχόλησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που σημειώνει υψηλά ποσοστά ανεργίας. Συγκεκριμένα το πρώτο τρίμηνο του 2011 ο δείκτης της ανεργίας «άγγιζε» ποσοστό 19,1% έναντι 13,5% του αντίστοιχου τριμήνου του 2010.
Τα παραπάνω ανέφερε η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, Άννα Δαλλαπόρτα, μιλώντας σε ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τα προγράμματα απασχόλησης που προωθούνται. Ειδικά για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 188 εκατομμυρίων ευρώ, επισήμανε ότι από αυτό θα επωφεληθούν 57.400 άνεργοι σε όλη τη χώρα. Ήδη οι πρώτοι άνεργοι ξεκίνησαν να εντάσσονται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

της Μαρίας Παπαδημητρίου
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: