"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

«“Αντιδημοκρατικό ολίσθημα” κάθε απειλή περί... μακελειού»

Του Ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη (www.kpoupakis.gr)

Χωρίς αμφιβολία η ενίσχυση της λειτουργίας των θεσμών είναι αναγκαία συνθήκη για την αναστήλωση της χώρας και την επαναφορά της στις ράγες της κοινωνικής συνοχής.
Η καθολική εφαρμογή των νόμων αποτελεί διαχρονικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας που σήμερα βιώνει μια πρωτόγνωρη δοκιμασία. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε προσπάθεια «χειραγώγησης» της Δικαιοσύνης, και μάλιστα με εκβιασμούς για ενδεχόμενο «μακελειό», στρέφεται ευθέως κατά της...
δημοκρατικής λειτουργίας αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού.
Η «κανταφικού» τύπου δήλωση Λοβέρδου αποτελεί ωμή παρέμβαση για κατάργηση της «αρχής της ισονομίας» και είναι τουλάχιστον εγκληματικό όταν αυτή πραγματοποιείται από έναν Συνταγματολόγο... Είναι πολιτικά έκπτωτο και ανήθικο να χρησιμοποιείται το «υπουργικό βήμα» μιας μεταβατικής κυβέρνησης, με ειδικό σκοπό την αποκατάσταση της ομαλότητας, για να εκσφενδονίζονται απειλές «ανωμαλίας» σε περίπτωση που η Δικαιοσύνη πράξει το καθήκον της.
Σε ένα «ψηφοθηρικό κρεσέντο» ενόψει της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Λοβέρδος, με μοναδικό στόχο την ικανοποίηση του στενού κομματικού ακροατηρίου και τον έλεγχο των κομματικών συσχετισμών, αισθάνθηκε ξαφνικά το «φόβο» του μακελειού ξεχνώντας τα δεκάδες «κοινωνικά και οικονομικά μακελειά» που προκάλεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου σε πολλά από τα οποία ο ίδιος ήταν αρμόδιος Υπουργός και βασικός συνδιαμορφωτής της πολιτικής της. Ξέχασε:

·    Το «μακελειό» του 1 εκατομμυρίου ανέργων και της μαζικής φυγής των νέων μας στο εξωτερικό.
·    Το «μακελειό» των 3 και πλέον εκατομμυρίων συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
·    Το «μακελειό» των 60 χιλιάδων «λουκέτων» –μέσα σε 2 χρόνια- στην αγορά και την κατάρρευση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας.
·    Το «μακελειό» της ύφεσης που έχει ξεπεράσει το 15% την τελευταία διετία.
·    Το «μακελειό» της υπονόμευσης του κοινωνικού διαλόγου.
·    Το «μακελειό» στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων με τις φοροεπιδρομές, τους «κεφαλικούς φόρους», τους ειδικούς φόρους στα καύσιμα και τα μόνιμα χαράτσια που αφήνουν χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά χωρίς το δημόσιο αγαθό του ρεύματος.
·    Το «μακελειό» της μετατροπής της Ελλάδας σε «Ινδία» της Ευρώπης με την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την άναρχη επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και μισθούς - φιλοδωρήματα ανέχειας των 300 και 400 €.
·    Το «μακελειό» της στοχοποίησης του εργασιακού κόστους για τη δήθεν αύξηση της ανταγωνιστικότητας, όταν δεν «ακουμπήθηκε» η χρόνια στρέβλωση της γραφειοκρατίας και ταυτόχρονα καλλιεργήθηκε μια φορολογική αστάθεια που απέτρεψε κάθε σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον.
·    Το «μακελειό» του Κοινωνικού Κράτους, του Ασφαλιστικού Συστήματος και των Ταμείων, της «Λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων» και τις «συντάξεις φτώχειας».
·    Το «μακελειό» της διεθνούς διαπόμπευσης της Ελλάδας.
·    Το «μακελειό» της Δημόσιας Υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης με την απαξίωση των νοσοκομείων, τη φτωχοποίηση των γιατρών και των φαρμακοποιών.
·    Το «μακελειό» της ακρίβειας που έχει χτυπήσει «κόκκινο», την ώρα που ο μέσος μισθός μειώνεται κατά 12%.
·    Το «μακελειό» του παρεμπορίου που υπονομεύει την επιβίωση της υγιούς εμπορικής δραστηριότητας.

Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και η όποια προεκλογική εξαπάτηση θα κριθούν από τη λαϊκή ετυμηγορία στις επερχόμενες εκλογές. Όπως και η θλιβερή παραδοχή κορυφαίων Υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου ότι ενώ στήριζαν σθεναρά το «Μνημόνιο» ήταν «πολύ απασχολημένοι» για το μελετήσουν, όπως στοιχειωδώς όφειλαν να κάνουν ως εκπρόσωποι του λαού και εγγυητές του εθνικού συμφέροντος.   Είναι βέβαιο πως οι Έλληνες πολίτες θα αποδοκιμάσουν όλους εκείνους που ενώ ζήτησαν την ψήφο τους «τάζοντας στους πάντες τα πάντα», υποστηρίζοντας ότι «λεφτά υπάρχουν», επιχείρησαν να κυβερνήσουν με το σύνθημα «δεν υπάρχει σάλιο» καταδικάζοντας την κοινωνία στην ανέχεια. Η διερεύνηση, όμως, της ορθότητας των στοιχείων που οδήγησαν στη λύση του «Μνημονίου» είναι ζήτημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία πρέπει να λειτουργήσει ανεξάρτητα και απρόσκοπτα. Άλλωστε το ψέμα μπορεί να διαθέτει ταχύτητα αλλά η αλήθεια έχει αντοχή...
Η «εκτροπή» Λοβέρδου δείχνει ξεκάθαρα την ανάγκη για όσο το δυνατόν ταχύτερη προσφυγή στις κάλπες. Οι εκλογές είναι η μόνη λύση ώστε να αποφευχθεί το μακελειό... Η «κούρσα» διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ είναι ασυμβίβαστη με τον «μαραθώνιο» διάσωσης της χώρας, αφού έστω και σε αυτήν την κρίσιμη ώρα κάποιοι αρνούνται να «υποτάξουν» το προσωπικό και κομματικό όφελος κάτω από το «κοινό καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: