"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

‘’Το μέλλον της οικονομίας και του κοινωνικού κράτους στη σημερινή κρίση’’


Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, κατά την ομιλία της (προχθές), στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η ΔΗΜ.Τ.Ε. Κέντρου Πετρούπολης, με θέμα ‘’Το μέλλον της οικονομίας και του κοινωνικού κράτους στη σημερινή κρίση’’, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
« Στη διετία της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, έγινε, λόγω του Μνημονίου, μια βίαιη ανατροπή στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, σε... κάθε μέλος της ελληνικής κοινωνίας.
Το ΠΑΣΟΚ, αντί να μεριμνήσει, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Συντάγματος, για δημιουργία συνθηκών απασχόλησης, δημιουργεί συνθήκες εξόντωσης των εργαζομένων.
Αντί για προστασία των συνταξιούχων, δημιουργεί συνθήκες εξανδραποδισμού, με την κατάργηση της 13ης και 14ης  σύνταξης και τις συνεχείς μειώσεις – ‘’κούρεμα’’ – των συντάξεων.

Αντί για τη διατήρηση των κοινωνικών επιδομάτων, για την ενίσχυση της οικογένειας - που αποτελεί το θεμέλιον της προαγωγής του ΄Eθνους - τα μειώνει ή τα καταργεί.

Η Κυβέρνηση ποινικοποιεί το εισόδημα και την ιδιοκτησία, ενώ γνωρίζει ότι τελούν, βάσει των άρθρων 22 και 17 (αντίστοιχα) του Συντάγματος, υπό την προστασία του Κράτους.

Στην ισοπεδωτική της ‘’στρατηγική’’, δεν εξαιρεί ούτε τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους, οι οποίοι συμβάλλουν στην αύξηση του πληθυσμού, στοιχείο απαραίτητο για τη μη συρρίκνωση του ΄Eθνους.

Δεν τους εξαιρεί, ούτε από την εργασιακή εφεδρεία, ούτε στη διατήρηση του επιδόματος τέκνων μετά το 4o, ούτε στη μη μείωση των συντάξεων κατά 40% στις μητέρες πολυτέκνων, που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το 55ο  έτος της ηλικίας τους.

Οι πολίτες δεν είναι αριθμοί, αλλά άνθρωποι, τους οποίους η Κυβέρνηση, με το νομοθετικό της έργο, αναγκάζει να ζουν σε διαρκή φόβο και εξαθλίωση ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: