"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Με επιτυχία διεξήχθη το 8ο Πέρασμα Δραγουνέλη



Με σύμμαχο τον καλό καιρό διεξήχθη την Κυριακή το 8ο Πέρασμα του Δραγουντέλη. Η φετινή διοργάνωση που ετοίμασαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας, στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο!
Μικροί και μεγάλοι απ’ όλη τη...
Χαλκιδική αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα έφθασαν το πρωί της Κυριακής στη Σιθωνία και επέλεξαν μία από τις έξι διαδρομές, για να περπατήσουν μέσα στο βουνό και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές του Δραγουντέλη. Παράλληλα υπήρχε μία διαδρομή για ποδήλατα και μία για άλογα.
Τερματισμός όλων των διαδρομών ήταν ο παραδοσιακός οικισμός του Παρθενώνα, όπου όλοι έλαβαν αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους και στη συνέχεια δοκίμασαν τα παραδοσιακά εδέσματα και απόλαυσαν τους παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία του χωριού.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος ανέφερε: «Ο πολιτισμός είναι μια έννοια πλατιά, που συνδέεται με την παιδεία, την επιμόρφωση, την πνευματική και ψυχική αναβάθμιση, το περιβάλλον και την κοινωνική συμμετοχή, αλλά και με την παράδοση, την ιστορία και τα μνημεία. Αυτόν ακριβώς τον πολιτισμό προάγει και υπηρετεί η διοργάνωση του Περάσματος του Δραγουντέλη, που εμείς σκεφτήκαμε, οργανώσαμε και καθιερώσαμε πριν 8 χρόνια ως δημοτική αρχή. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη μεγάλη συμμετοχή και είμαστε βέβαιοι πως σήμερα όλοι γευτήκατε από την παράδοση και τον πολιτισμό της Σιθωνίας. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση του 8ου Περάσματος του Δραγουντέλη και να ευχαριστήσω θερμά όλες τις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου μας που προσέφεραν τα μέγιστα για τη φετινή διοργάνωση».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, περπατώντας παράλληλα στον Δραγουντέλη, δυο πολύ γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης και η Κατερίνα Διδασκάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: