"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΝΟΜΗ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΕ 3 ΓΥΝΑΙΚΕΣ


Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, σχετικά με την απονομή Νόμπελ Ειρήνης σε τρεις γυναίκες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Μέσα στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική κρίση, στην οποία μας οδηγούν οι όροι εξαθλίωσης, που υπέγραψε, μέσω του Μνημονίου, η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και την οποία βιώνουμε στον μέγιστο βαθμό, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα για τις...
Ελληνίδες και τους Ελληνες – ρεκόρ ανεργίας, τσακισμένο οικογενειακό προϋπολογισμό, πολλαπλασιασμό λουκέτων στα καταστήματα κ.ο.κ. - αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα, μια ακτίνα φωτός, μια ελπιδοφόρα και αισιόδοξη νότα, έρχεται από τις γυναίκες.
Την ώρα, κατά την οποία δίνουμε…μάχη για την καταπολέμηση όλων αυτών των δεινών, είναι ιδιαίτερη η χαρά μας να ανακοινώνονται για την κατάκτηση του Νόμπελ Ειρήνης τρία ονόματα γυναικών από την Αφρική! Γυναίκες, που πρωτοστάτησαν και δεν σταματούν να δίνουν τον αγώνα τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων και τον τερματισμό της ένοπλης βίας στις χώρες τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής απονομής Νόμπελ υπογράμμισε πως δεν θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε τη δημοκρατία και τη διαρκή ειρήνη διεθνώς, εκτός αν οι γυναίκες αποκτήσουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άνδρες, να επηρεάζουν τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: