«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Νέο «ψαλίδι» στις συντάξεις

Νέο γύρο δραστικών περικοπών τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Η διαρκώς αυξανόμενη
ανεργία μεγενθύνει τα ήδη μεγάλα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.
Το θέμα αναμένεται να τεθεί σήμερα στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με αξιωματούχους του κλιμακίου της Τρόικα. Αναμένεται μάλιστα να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι.....
τα Ταμεία με το μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων και συνταξιούχων έχουν ήδη εξαντλήσει τα προβλεπόμενα για το 2011 κονδύλια της κρατικής χρηματοδότησης.

Για παράδειγμα το
ΙΚΑ έχει απορροφήσει το 90,9% της επιχορήγησης για το 2011 μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών το 78,8% της αναλογούσας επιχορήγησης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης αποδίδει το πρόβλημα στη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία. «Η αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα της ανεργίας κοστίζει στα Ταμεία
320 εκατ ευρώ το χρόνο. Η μείωση των μισθών κατά 1% κοστίζει επίσης 150 εκατ ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες της ανεργίας και η μείωση κατά 5% των αποδοχών δημιουργούν απώλειες στο σύστημα για το 2011 της τάξης των 2 δις ευρώ» τονίζει ο κ. Κουτρουμάνης.

Νέες περικοπές


Η Κυβέρνηση ετοιμάζει νέο γύρο
μειώσεων στις συντάξεις προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος της παύσης πληρωμών από τα ταμεία.Εντός των επόμενων μηνών ετοιμάζονται νέα μέτρα και συγκεκριμένα:
  • Επέκταση της εισφοράς «τύπου ΛΑΦΚΑ»
  • Μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις
Όλα πλέον δείχνουν πως το πλαφόν στις ανώτατες κύριες συντάξεις θα φτάσει τα2.500 ευρώ και οι επικουρικές θα μειωθούν κατά 30%.
 newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: