"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

"Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ" στο Sani Festival

Μια μετάφραση στη γλώσσα της τζαζ μερικών από τις πιο γνωστές μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι παρουσιάζει το Sani Festival στο Λόφο της Σάνης το Σάββατο 30 Ιουλίου με την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.
Περισσότερο κατάθεση ψυχής παρά διασκευή, η απόδοση γνωστών και αγαπημένων συνθέσεων του Μάνου Χατζιδάκι μέσα από το ιδίωμα της τζαζ βρίσκεται το επίκεντρο της παράστασης «Mano's», που ετοίμασαν η Καμεράτα και το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή.
Μια δουλειά που «Προέκυψε απλά, σαν φυσική διαδικασία, από την ανάγκη μας να.....
τραγουδήσουμε τη μουσική που χαράχτηκε στις καρδιές μας από μικρά παιδιά, στη δική μας καθομιλουμένη γλώσσα: την τζαζ. Η ουσία και η διάθεση των κομματιών του Μάνου είναι πάντα εκεί, κι εμείς κάθε φορά ευτυχείς να τα ανακαλύπτουμε», αναφέρει ο εξαίρετος μουσικός Δημήτρης Καλαντζής.

Αυτή τη φορά, ο Δημήτρης Καλαντζής και ο Γιάννης Αντωνόπουλος που υπογράφουν τις ενορχηστρώσεις των έργων, έσκυψαν με δημιουργική και... μάλλον υπερβατική διάθεση πάνω από τις παρτιτούρες πολυτραγουδισμένων και πολυαγαπημένων μελωδιών του αξέχαστου Μάνου: Περλιμπλίν και Μπελίσα, Το τραγούδι του δρόμου, Πόλη μαγική, Dedication, Το φεγγάρι είναι κόκκινο, Πες μου μια λέξη, Το βαλς του αποχαιρετισμού, Οδοιπόρος, Θάλασσα πλατιά, Μια Παναγιά, Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: