"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τα «Καταλόγια» στο Λόφο της Σάνης

Μια σύνθεση από δημοτικά τραγούδια που αφηγούνται συναρπαστικές ιστορίες, πολλές φορές σκληρές, βίαιες και υπερβατικές, βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα αποτελεί η παράσταση «Καταλόγια» από το «Θέατρο Κύκλος», που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της ενότητας «Αvant Garde Theatre» του φετινού Sani Festival στις 4 και 5 Αυγούστου, στις 21.30, στο Garden Theatre.
Η παράσταση βασίζεται σε τρία «κλασικά» δημοτικά τραγούδια που τα συνδέει η έννοια της θυσίας. Πρόκειται για «Της Μάνας Φόνισσας», την ιστορία μιας μάνας που.....
σκοτώνει το παιδί της επειδή την έπιασε με τον εραστή της, «Του Γεφυριού της Αρτας», που μιλάει για τη θυσία της όμορφης γυναίκας του πρωτομάστορα και «Της Κακιάς Πεθεράς», της γυναίκας που από φθόνο σκοτώνει τη νύφη της. 
Τη σύλληψη, σκηνοθεσία και μουσική υπογράφει ο Θοδωρής Οικονομίδης, ο οποίος αναφέρει σχετικά: «Στην παράσταση επιλέξαμε να ασχοληθούμε με κείμενα συνδεδεμένα με την παράδοση, αλλά να τα στηρίξουμε παραστατικά με σύγχρονους τρόπους αποδόμησης και θεατρικής αναπαράστασης. Χρησιμοποιούμε τη μάσκα, το κουκλοθέατρο και το θέατρο σκιών για να ζωντανέψουμε τις βασικές ιστορίες, τα τρία ποιήματα. 
Οι τεχνικές αυτές μας προσφέρουν τη δυνατότητα να αναπαραστήσουμε εικόνες πολύπλοκες και απαιτητικές, όπως οι εμφανίσεις εξωπραγματικών πλασμάτων, οι σκηνές πλήθους, οι χωροχρονικές αλλαγές και πολλά άλλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: