"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ενημερωτική δράση της καμπάνιας της «Όασις»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η πρώτη ενημερωτική  δράση της καμπάνιας «Το Κάνω…..» Γίνε Μέρος Της Λύσης και Εθελοντής της «Όασις» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 17 Ιουνίου στον πεζόδρομο της Ικτίνου με Τσιμισκή, με πρωτοβουλία της υπεύθυνης εθελοντισμού και επικοινωνίας της ΟΑΣΙΣ, ιατρού, κας Πόπης Καλαϊτζή, σε συνεργασία την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος - Παράρτημα Θεσσαλονίκης.
 Εθελοντές της «Όασις» καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ενημέρωναν τους Θεσσαλονικείς για τις δράσεις του κέντρου. Στόχος της καμπάνιας είναι η.....
προσέλκυση νέων εθελοντών για την επίτευξη του       έργου του κέντρου «Όασις» καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά των εξαρτήσεων από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια αλλά και στο διαδίκτυο.

Παράλληλα ξεκίνησε η έρευνα μέσω ερωτηματολογίων που συντάχθηκαν από ψυχολόγους γιατρούς και άλλους επιστήμονες για την καθημερινή και εβδομαδιαία χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών και άλλων ουσιών (πχ ψυχοφάρμακα) όπως και τη στάση του πληθυσμού απέναντι στα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο.
«Η ανεργία και η κατάθλιψη, λόγω της οικονομικής κρίσης οδηγεί τους Έλληνες στο νόμιμο τζόγο, στα ψυχοφάρμακα και στο αλκοόλ.
Οι περισσότεροι πολίτες που στρέφονται στο τζόγο πιστεύουν ότι θα μπορέσουν θα βελτιώσουν τα οικονομικά τους. Από την άλλη όσοι στρέφονται στο αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα δεν συνειδητοποιούν ότι τελικά τους δημιουργείται εξάρτηση.»
επεσήμανε η   Πόπη Καλαϊτζή, με αφορμή την πρώτη δράση της καμπάνιας «Το Κάνω» και συμπλήρωσε «Αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστιο θέμα με τον τζόγο και ιδιαίτερα με τον κρατικό τζόγο, όπως π.χ. το «Στοίχημα». Το 80% των εξαρτημένων από τον τζόγο είναι εξαρτημένοι από τα νόμιμα τυχερά παιχνίδια, ενώ υπάρχει αύξηση του διαδικτυακού τζόγου. Διαπιστώνουμε ακόμη ραγδαία αύξηση της χρήσης αλκοόλ και ψυχοτρόπων ουσιών. Οι πολίτες μας λένε «δεν έχω εξαρτήσεις παίρνω όμως ένα ηρεμιστικό» και δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό τους δημιουργεί εξάρτηση. Εμείς με τον εθελοντισμό θέλουμε να δώσουμε αντίδοτο στην εθνική μιζέρια και την κατάθλιψη» εξηγεί η κ.Καλαϊτζή.
Η επόμενη ενημερωτική δράση της νέας καμπάνιας της «Όασις» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών, σε δύο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Ικτίνου και στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Επίσης την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 9μμ ,θα γίνει η παρουσίαση του T-shirt που έχει σχεδιάσει ο γνωστός σχεδιαστής –και εθελοντής της καμπάνιας «ΤΟ ΚΑΝΩ»- Βασίλης Ζούλιας, στο bar-restaurant OMILOS. Τα έσοδα από την πώληση του T-shirt θα διατεθούν εξολοκλήρου για τις δράσεις της καμπάνιας «ΤΟ ΚΑΝΩ», Γίνε μέρος της Λύσης και Εθελοντής της ΟΑΣΙΣ.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Αναστασία    Αργυριάδου στο τηλέφωνο 6945 850707

Δεν υπάρχουν σχόλια: