"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


AddThis Social Bookmark Button
Χίλιοι μακροχρόνια άνεργοι, ΑμΕΑ, νέοι και γυναίκες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προωθηθούν στην εργασία μέσω ειδικού προγράμματος για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, θα απασχοληθούν με πεντάμηνες συμβάσεις σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ειδικότερα σε δραστηριότητες κοινωφελούς εργασίας, με μηνιαίες αποδοχές έως 625 ευρώ και ασφαλιστικές εισφορές που καλύπτονται από το Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Τετρακόσιες θέσεις θα δημιουργηθούν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και από εκατό στις ενότητες Χαλκιδικής, Πιερίας, Σερρών, Ημαθίας, Κιλκίς και Πέλλας.
Συγκεκριμένα το επόμενο χρονικό διάστημα, οι δήμοι και οι.... περιφερειακές ενότητες θα κληθούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους και να συστήσουν ομάδες εργασίας. Οι τελευταίες θα συνεργαστούν με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που, στη συνέχεια, θα αναλάβουν να προκηρύξουν τις προσλήψεις και να συνάψουν τις σχετικές συμβάσεις. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2013.
Τη σχετική εισήγηση ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας κατά πλειοψηφία. Ενστάσεις διατύπωσαν, από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Γιάννης Κούτρας που έκαναν λόγο για προγράμματα φτώχειας και εξαθλίωσης.
Εξάλλου, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τα τέλη του 2011 το πρόγραμμα επανειδίκευσης και κατάρτισης στο οποίο συμμετέχουν από το 2004, 109 απολυμένοι της TVX Ελλάς. Η παράταση αυτή δόθηκε ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί η τακτοποίηση των ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους.
Σημειώνεται ότι τη σημερινή συνεδρίαση παρακολούθησε για πρώτη φορά από τα τελευταία έδρανα της αίθουσας ο εν αργία Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: