"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δήλωση της Πόπης Καλαιτζή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών που είναι την Κυριακή 26 Ιουνίου, η υπεύθυνη επικοινωνίας και εθελοντισμού του κέντρου υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων «Οάσις», γιατρός Πόπη Καλαιτζή δήλωσε τα εξής:

«Την ώρα που η πατρίδα μας περνάει μία βαθύτατη οικονομική και πολιτική κρίση, διαπιστώνουμε καθημερινά την έξαρση κοινωνικών προβλημάτων.  Η εθνική «κατάθλιψη» την οποία περνάμε καθώς και η ανεργία, οδηγούν τους Έλληνες στον τζόγο και τα ναρκωτικά, στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ψυχοφαρμάκων, αλλά και στην....
προσκόλληση στο διαδίκτυο, όπως διαπιστώνουμε στην έρευνα που πραγματοποιούμε αυτές τις ημέρες στα πλαίσια της καμπάνιας εθελοντισμού για τις εξαρτήσεις «ΤΟ ΚΑΝΩ».
Την ίδια στιγμή που οι εξαρτήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο», η πολιτεία μειώνει όλο και περισσότερο τις δαπάνες για κοινωνική πολιτική και ιδιαίτερα για απεξάρτηση και επανένταξη των χρηστών, σύμφωνα με επισημάνσεις σχετικών με το αντικείμενο φορέων, όπως το ΚΕΘΕΑ.
Ξεχνάνε όμως όλοι αυτοί οι «τεχνοκράτες» ότι η συνοχή της κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη μιας χώρας και ότι όσο αδιαφορούν για τις ανεξέλεγκτες επιπτώσεις της σκληρής οικονομικής πολιτικής εις βάρος των αδυνάτων, καμία επιτυχία δεν μπορούν να έχουν οι λογιστικοί τους υπολογισμοί! Μία κοινωνία που καταρρέει εξαιτίας της ανεργίας, της παραβατικότητας ,της οργής και των εξαρτήσεων κάθε άλλο παρά γόνιμο έδαφος είναι για την ανάπτυξη της Ελλάδας.
           Γι’ αυτό είναι περισσότερο από απαραίτητο η κρίση να αποτελέσει αφορμή για αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Αυτές τις δύσκολες ώρες, πρέπει να βγούμε από το εγώ και να έρθουμε στο εμείς, όπως λένε οι άνθρωποι της ΟΑΣΙΣ.
     Η 26η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ας γίνει μια ακόμη αφορμή να επανεξετάσουμε τις αρχές και αξίες, τις προτεραιότητες και την ηθική της Ελληνικής κοινωνίας στην περίοδο της κρίσης. Το «λεφτά δεν υπάρχουν» δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για την παραμέληση των συνανθρώπων μας που είναι αποκλεισμένοι κοινωνικά και οικονομικά και την έλλειψη πρόνοιας για τους αδυνάτους.»

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 από τις 9:00 πμ εως τις 20:00 θα πραγματοποιηθεί και η  επόμενη ενημερωτική δράση της νέας καμπάνιας της «Όασις», «Το Κάνω…..» Γίνε Μέρος Της Λύσης Και Εθελοντής Της «Όασις», υπεύθυνης της οποίας είναι η Πόπη Καλαιτζή,  στον πεζόδρομο της Ικτίνου με Τσιμισκή.
 Εθελοντές της «Όασις» θα ενημερώνουν το κοινό  για τις δράσεις του κέντρου, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου κατά των εξαρτήσεων, αλλά και της προσέλκυσης νέων εθελοντών.
Παράλληλα θα συνεχιστεί η  έρευνα για την καθημερινή και εβδομαδιαία χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών και άλλων ουσιών (πχ ψυχοφάρμακα) όπως και τη στάση του πληθυσμού απέναντι στα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο. Τα ερωτηματολόγια καθώς και η επεξεργασία τους γίνεται σε συνεργασία με εθελοντές ψυχολόγους, γιατρούς και άλλους επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: