"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Αξιοποίηση της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών για την επίτευξη της ενεργειακής στρατηγικής «Ευρώπη 2020»


Στο σημαντικό ρόλο τους αναφέρθηκε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχετική εκδήλωση που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες από την εταιρεία λογισμικού Microsoft και την SME Union, την ένωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.



Στην εισήγησή του, ο κος Τσουκαλάς εστιάστηκε στη δυνατότητα της Πληροφορικής να καταστεί «καταλύτης καινοτομίας», επιτρέποντας σε επιχειρήσεις, στο κράτος, αλλά και σε ολόκληρους τομείς της οικονομίας να λειτουργήσουν με ευφυείς και αποδοτικούς τρόπους και να.....
προσαρμοστούν στους ραγδαίους ρυθμούς των σύγχρονων παγκοσμιοποιημένων αγορών.

  ''Η Πληροφορική συνεισφέρει περισσότερο από 50% στην αύξηση της παραγωγικότητας της ΕΕ. Συνεπώς, η
αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η ενίσχυση της παραγωγικότητας μιας οικονομίας, ιδίως της Ελληνικής, δεν επιτυγχάνεται μέσα από την φθηνή μαζική εργασία και μισθούς τρίτου κόσμου, αλλά από την επένδυση σε υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό και σε έξυπνους, αποδοτικούς και καινοτόμους τρόπους εργασίας και παραγωγής. Αυτό που χρειαζόμαστε, τόσο στην Ευρώπη όσο και επειγόντως στην Ελλάδα, είναι η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα ενισχύει την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και θα επιτρέπει στα πανεπιστήμια να παράγουν γνώση και στις επιχειρήσεις να μετατρέπουν αυτή τη γνώση σε προϊόντα και υπηρεσίες ωφέλιμες για την κοινωνία και την οικονομία''επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ.Τσουκαλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: