"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Μάστιγα οι εισβολές και ληστείες σε σπίτια από αλλοδαπούς

ImageΣε θέατρο παραλόγου έχει εξελιχθεί η κατάσταση τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία με συμμορίες αλλοδαπών οι οποίες δε διστάζουν να πραγματοποιούν εισβολές σε σπίτια την ώρα που οι ένοικοί τους είναι μέσα. Το σημαντικότερο όμως γεγονός όμως είναι πως παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας, η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του θέματος της λαθρομετανάστευσης και της επαγόμενης εγκληματικότητας είναι από ανύπαρκτη έως... μηδαμινή.
Το ίδιο παράλογη και η αντιμετώπιση από το υπουργείο ΔΔΑΔΙ (Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) καθώς ο πρόσφατος νόμος –γνωστός και με το.... όνομα του πολιτικού προϊσταμένου του υπουργείου- δεν προβλέπει προφυλακίσεις εγκληματιών μέχρι την τέλεση της δίκης τους, αλλά και αποφυλάκισης χιλιάδων κρατουμένων ακόμη και αν αυτοί βαρύνονται  με με κακουργήματα, τα οποία και επισύρουν ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια.
Πιθανότατα  και οι τρεις –Αλβανοί κατά την αστυνομία- που εισέβαλλαν σε οικία στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία. Πιο συγκεκριμένα στις 5.30 σήμερα τα ξημερώματα, , τρεις άγνωστοι ανέβηκαν σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου κατοικίας στην οποία διέμενε μια οικογένεια, την ώρα που αυτή κοιμόταν.
Αρχικά οι δράστες παίρνοντας ως όμηρο το ένα μέλος της οικογένειας που κοιμόταν στο μπαλκόνι, κατέβηκαν από εσωτερική σκάλα στο κατάστημα, που υπάρχει στο ισόγειο του κτιρίου και πήραν τα χρήματα που υπήρχαν στην ταμειακή μηχανή.
Στη συνέχεια ανέβηκαν πάλι στον πρώτο όροφο, όπου έγιναν αντιληπτοί από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των δραστών και των ενοίκων. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο ένας εκ των δραστών πυροβόλησε με πιστόλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 18χρονος γιος της οικογένειας.
Οι τρεις ληστές αφαιρώντας μία τηλεόραση, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο 18χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με διαμπερές τραύμα στο μηρό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: