"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η ΕΡΤ γράφει......Ιστορία! (Δείτε τι δήλωσαν στη ΝΕΤ. VIDEO).


Η αμφισβήτηση του 1821 εξελίσσεται σε μόδα!
Νέο "θύμα" αυτής της μόδας έπεσε το κρατικό κανάλι, το οποίο στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, ανήμερα της Εθνικής επετείου, διέθεσε σχεδόν ένα τέταρτο για να ασχοληθεί με την...αλήθεια για το 1821.

Κάνοντας λόγο για΄"μύθους", "υπερβολές" και παραδίδοντας "μαθήματα Ιστορίας", διαφορετικής απο αυτήν που διδάσκεται για...εκατοντάδες χρόνια στα σχολεία μας, το κρατικό κανάλι πρόσθεσε....... άλλη μια ψηφίδα αμφισβήτησης της Ιστορίας μας.


Αν και η κοντρα των Ιστορικών είναι συνεχής και αδιάλειπτη, σε ό,τι αφορά την ιστορική ακρίβεια των μεγάλων γεγονότων που σημάδεψαντην πορεία όλων των Εθνών, δυο γεγονοτα προκαλούν απορία: αφενός η επιλογή της ημέρας, αφετέρου η...προσχώρηση του κρατικού καναλιού στην ομάδα των όψιμων αμφισβητιών της Ιστορίας μας. Είναι δε απορίας άξιο πως τέτοιες θεωρίες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μια κρίσιμη περίοδο που αμφισβητούνται κορυφαία εθνικά δικαιώματα της χώρας μας....


Τα βασικά ερωτήματα στα οποία οι ιστορικοί έχουν διαφορετικές απόψεις είναι αν τελικά υπήρξε ή όχι το «κρυφό σχολειό» αλλά και αν πρέπει να γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης την 25η Μαρίου ή την 23η Μαρτίου.


Ισως είχε δίκιο ο Γέρος του Μοριά, όταν έλεγε για τους Ελληνες "ό,τι κάμομε θα το κάμομε μονάχοι". Μονάχοι γράψαμε Ιστορία, μονάχοι και τη γκρεμίζουμε...


Δείτε τι δήλωσαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.
 real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: