"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

O Aχμέτ Νταβούτογλου έφυγε, ο Γιάννης Μπουτάρης, έμεινε...

ImageΘέμα λειτουργίας τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου έθεσε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του ο Τούρκος ΥΠΕΞ Α.Νταβούτογλου με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ο Γ.Μπουτάρης εξήγησε ότι το θέμα του τζαμιού είναι ζήτημα της κεντρικής διοίκησης και στη συνέχεια τον διαβεβαίωσε δημόσια ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διευκολύνει τους μουσουλμάνους «για την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους και τη δημιουργία ενός κοιμητηρίου που έχει προγραμματιστεί». «Η πόλη έχει ανοιχτή την αγκαλιά της για τους Τούρκους αδελφούς μας (σ.σ.: !) για επιχειρηματικές, πνευματικές, καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες που θα μας..... φέρουν ακόμη πιο κοντά», κατέληξε ο κ. Μπουτάρης, ενώ ομάδα Κυπρίων φοιτητών της ΠΕΟΦ διαδήλωναν ειρηνικά με πανό, στο απέναντι πεζοδρόμιο, φωνάζοντας συνθήματα για το Κυπριακό..
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στο τουρκικό προξενείο Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών το απόγευμα γευμάτισε σε εστιατόριο της πόλης, ενώ αναχωρώντας σταμάτησε για λίγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και συνέχισε για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Το πρωί ο Νταβούτογλου επισκέφθηκε την Καβάλα. Ο κ. Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, κατέλυσε στο ιστορικό ξενοδοχείο «Ιμαρέτ», στην παλιά πόλη της Καβάλας, το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1817 και του 1821 από τον Μεχμέτ Αλή, τον μετέπειτα ιδρυτή του σύγχρονου αιγυπτιακού κράτους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: