"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΓΡΑΜΜ. ΓΥΝ. ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ & ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ''ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησε, σήμερα, τις εξής δραστηριότητες:
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ (10.00): Ομιλία στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα: ‘’Γυναίκα & ΜΜΕ’’ (Αίθουσα Γερουσίας).
Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, τόνισε:.....
« Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο 13,9% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Νοέμβριο, ενώ στις γυναίκες τα ποσοστά της ανεργίας διαμορφώνονται στο 17%, με αποτέλεσμα η βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη να σημειώνει ότι, όσον αφορά στις γυναίκες, δεν υπάρχει επαρκές δίχτυ κοινωνικής προστασίας.
Οι γυναίκες, ιδίως οι νέες, αλλά και οι μεγαλύτερες σε ηλικία έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεθούν ‘’εκτός’’, εγκλωβισμένες μεταξύ ανεργίας και υποαπασχόλησης ».
Επίσης, τόνισε ότι, «στο πλαίσιο της συνάντησης των αρχηγών με τον κ. Παπανδρέου, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου για λύση στην κρίση χρέους, δυστυχώς, συζητούμε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αντί για την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί, να απολογηθούν για την κοινωνική ατζέντα, η οποία ‘’καίει’’ την καθημερινότητα των πολιτών και, ιδίως, των γυναικών, αλλά και τα κόμματα να δεσμευθούν για τα ζητήματα αυτά ».
Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, όσον αφορά στο θέμα ‘’Γυναίκα και ΜΜΕ’’, υπογράμμισε, για παράδειγμα, ότι οι 10 πιο ισχυρές γυναίκες στη λίστα του Forbes, αποτελούν το ‘’άλλοθι’’, αλλά δεν αναιρούν τα αρνητικά στερεότυπα, που κυριαρχούν, σχετικά με την εικόνα της γυναίκας και στα ΜΜΕ!
  • ‘’ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ’’ (14.00): Συνοδευόμενη από κλιμάκιο της Γραμματείας, συναντήθηκε με την κα Σταματίνα Γιαννακούρου, Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη - Υπεύθυνη του Κύκλου Ισότητας των Φύλων.
Τα θέματα της συζήτησης ήταν η ανισότητα στις αμοιβές ανδρών – γυναικών για ίσης αξίας παρεχόμενη εργασία και η ανεργία.
Ειδικότερα, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων σημείωσε:
« Ως ζητήματα, που αφορούν, κυρίως, τις γυναίκες θεωρούνται στον μεν Δημόσιο Τομέα οι ‘’ανδροκρατούμενοι’’ τομείς απασχόλησης, στους οποίους καταγράφονται διακρίσεις στις προκηρύξεις για προσλήψεις ή συμμετοχή στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
Πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης της οικογένειας, να υπάρξουν ευκαιρίες συμμετοχής των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία, να εφαρμοστούν το Σύνταγμα και οι νόμοι, που προστατεύουν την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα και να σταματήσουν οι διαφοροποιήσεις μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά, κυρίως, πρέπει να παρθούν μέτρα για όσες γυναίκες δεν απολαμβάνουν επαρκές δίχτυ κοινωνικής προστασίας ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: