«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Χθες οι αποφάσεις για τα τετράποδα, σε 15 μέρες για τα… δίποδα!



Εν μέσω φίλιων πυρών και φωνών περί ανάγκης για λιγότερες ωραιοποιήσεις και περισσότερες αλήθειες, με την οικονομία της χώρας υποβαθμισμένη για άλλη μια φορά και με το υπουργικό συμβούλιο να διαθέτει χθες μέρος του χρόνου του προκειμένου να λάβει 18(!) αποφάσεις για τα… τετράποδα, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις 15 Απριλίου νέες «δημοσιονομικές διορθώσεις» - άλλη μία ωραιοποιημένη έκφραση – αυτή τη φορά για τα… δίποδα!
Απαγορεύθηκε μάλιστα η παρουσία τετράποδων ζώων στο τσίρκο, προφανώς επιτρέποντας την συμμετοχή δίποδων ζώων στο…... μεγάλο μας τσίρκο!
(Άγνωστο αν είναι τυχαίο, αλλά τα τετράποδα μάλλον είναι προσφιλές θέμα στις δύσκολες ώρες. Υπενθυμίζεται πως και κατά την (άσφαιρη) συνταγματική αναθεώρηση του 2006, το μόνο που συνέβη ήταν να αλλάξει η διάταξη για το ασυμβίβαστο και να προστεθεί μια διάταξη για την προστασία των ζώων).
Όσο για τις «δημοσιονομικές διορθώσεις» (σύμφωνα με τον νέο επικοινωνιακό όρο), αυτές θα αφορούν στο 2011 και θα παρουσιαστούν μαζί με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής σταθερότητας.
Κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, συμφωνήθηκε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων να εξειδικεύεται κάθε χρόνο, αλλά να μην εγκαταλείψει το Δημόσιο την στρατηγική του συμμετοχή σε βασικές υποδομές.
Επίσης, επαναπροσδιορίστηκε ο ρόλος του επιτρόπου των τραπεζών, με την ενίσχυσή του, μέσω της απόκτησης δικαιώματος πρόσβασης στις πληροφορίες, τις οποίες οι τράπεζες οφείλουν να παρέχουν (εφόσον ζητηθούν), αλλά και με την ενίσχυση του δικαιώματος βέτο του επιτρόπου σε στρατηγικές αποφάσεις των τραπεζών. Το τελευταίο χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεων, καθώς το βέτο είναι βέτο και δεν γίνεται κατανοητό πως ενισχύεται ή αποδυναμώνεται.
Στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε στα στελέχη της κυβέρνησης ότι «τρέχουμε σε μαραθώνιο», επανέλαβε ότι βαδίζουμε προς το τέλος της ύφεσης και υπογράμμισε πως ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο δημόσιος διάλογος, κυρίως μέσω των ΜΜΕ, παραπέμπει κυρίως στην παραπολιτική.
Μίλησε για διαστρέβλωση όσων γίνονται και λέγονται και πρόσθεσε πως η μόνη απάντηση στον παραλογισμό του δημοσίου διαλόγου «είναι η δουλειά μας».
Την ίδια ώρα, κατά τη συνεδρίαση των εισηγητών των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας και των κοινοβουλευτικών Επιτροπών, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν καλύτερη συνεργασία με τους υπουργούς και περισσότερος διάλογος.
Επίσης χθες, ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στον Real FM, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναγοράς χρέους με τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων, σε περίπτωση που αυτές αποδώσουν αρκετά χρήματα. Είπε επίσης ότι ο στόχος των 50 δις ευρώ είναι ενδεικτικός, ενώ είναι γνωστό πως το νούμερο έχει προσδιοριστεί πρόσφατα από το Eurogroup και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και επ’ αυτού του αριθμού έχει δεσμευτεί η Ελλάδα.
Όσο για τον πρωθυπουργό, συναντήθηκε με τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο και την ομάδα του, που του παρουσίασαν το πρόγραμμα εκπόνησης των μελετών για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου – δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Στο τέλος της ημέρας, όλοι εμείς οι φίλοι των ζώων νιώθαμε πανευτυχείς με την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο του νομοσχεδίου «για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό». Αλλά η αλήθεια για τους δεσποζόμενους Έλληνες που λίγο λείπει να γίνουν… αδέσποτοι, παρέμενε το ζητούμενο.
Άλλωστε, όπως ακούμε συχνά, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Και, ως γνωστόν, στον πόλεμο το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια!

elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: