"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Δημιουργία Τμήματος στη Θεσσαλονίκη του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ Επιχειρηματιών της ΕΕΔΕ – Τμήμα Μακεδονίας

210111 15 EEDE DAIOS.jpg
210111 14 EEDE DAIOS.jpg
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και με επίσημη προσκεκλημένη τη Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Κάθριν Κέι, διεξήχθη χθες στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση γνωριμίας των μελών και φίλων της ΕΕΔΕ – Τμήμα Μακεδονίας που σκοπό είχε τη δημιουργία του Τμήματος Μακεδονίας του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ Επιχειρηματιών (ΙΑΓΜΕ).
Στην εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. της ΕΕΔΕ – Τμήμα Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει η ΕΕΔΕ και μάλιστα εν μέσω δύσκολων καιρών για τη δημιουργία επιχειρηματικών ομάδων και δικτύων που να έχουν ως στόχο τη διάχυση επίκαιρης πληροφόρησης και γνώσης στις επιχειρήσεις και στα Στελέχη τους και την ανάδειξη μεθόδων και τεχνικών που να οδηγήσουν σε.... νέους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης.
«Στο πλαίσιο αυτό και εντός των στρατηγικών στόχων της ΕΕΔΕ, τόνισε ο κ. Σταυρόπουλος, ξεκινά σήμερα επίσημα η προσπάθεια της δημιουργίας του Τμήματος στη Θεσσαλονίκη του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ Επιχειρηματιών (ΙΑΓΜΕ), στόχος του οποίου είναι να συμβάλλει έμπρακτα στη διεύρυνση της γυναικείας παρουσίας στο χώρο του Μάνατζμεντ και των επιχειρήσεων και στην προώθηση, ανάδειξη και καθιέρωση στην Ελλάδα όσο το δυνατό περισσότερων γυναικών, που είναι επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη στο Δημόσιο και σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.»

Στη συνέχεια η κ. Λιάνα Γούτα, Μέλος της Δ.Ε. του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ και υπεύθυνη οργάνωσης του Τομέα ΙΑΓΜΕ στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε «ότι κάτι τέτοιο σήμερα αποτελεί περισσότερο ίσως από ποτέ, κυρίαρχη ανάγκη, καθώς η χώρα μας και η οικονομία της διανύουν δύσκολες στιγμές και χρειάζεται να αξιοποιήσουν όλο τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού, ανεξαρτήτως φύλου. Δυστυχώς όμως, όπως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε αλλά και όπως αποτυπώνουν με δραματικό τρόπο τα νούμερα και οι στατιστικές[1], η χώρα μας βρίσκεται τελευταία από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στην αξιοποίηση του γυναικείου επιστημονικού και επαγγελματικού δυναμικού, αλλά και πολύ πίσω ακόμα και από τριτοκοσμικές χώρες.
Κι αυτό παρόλο που στη χώρα μας, οι γυναίκες έχουν κατακτήσει μέσα σε πολύ λίγα χρόνια το δικαίωμα στην παιδεία και αυτή τη στιγμή στις νέες γενιές, αποτελούν την πλειοψηφία στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, καθώς το ποσοστό των κοριτσιών που φοιτά και διακρίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό των αγοριών.
Ωστόσο στα αμέσως επόμενα βήματα, οι γυναίκες επιστήμονες και επαγγελματίες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στην είσοδό τους στην αγορά εργασίας, είναι οι πρώτες που πλήττονται από την ανεργία σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε, αλλά ακόμα και στις καλές περιόδους, ο δρόμος για την κορυφή είναι κλειστός για το συντριπτικό ποσοστό των γυναικών.
Είναι κρίσιμο λοιπόν το ερώτημα του πώς θα ενισχυθεί η γυναικεία παρουσία  στη Διοίκηση και την Επιχειρηματικότητα, πώς θα έχει την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες και τα ταλέντα του όλο αυτό το μορφωμένο και ικανό ανθρώπινο δυναμικό, και πώς αυτή μπορεί να αποτελέσει μοχλό ενίσχυσης και άμυνας, μοχλό ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης και της διοίκησης γενικότερα, δημόσιας και ιδιωτικής»
Κλείνοντας την εκδήλωση η κ. Κάθριν Κέι, Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες, τόνισε ότι «η πιο σημαντική εμπειρία που μπορείτε να μοιραστείτε σε αυτό το δύσκολο κλίμα, είναι να βρείτε το χρόνο και να μιλήσετε για τα εμπόδια που συναντήσατε για να φτάσετε εδώ που είστε σήμερα, και να βοηθήσετε τις νέες γυναίκες με αυτόν τον τρόπο.  Αν αυτά τα θέματα που βρήκατε εσείς μπροστά σας και τα ξεπεράσατε για να επιτύχετε στον τομέα σας, και να σκεφτείτε πρακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση τους.  Γιατί σήμερα σε αυτό το οικονομικό κλίμα που υπάρχει, στη χώρα μου, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν έχουμε την πολυτέλεια να μη χρησιμοποιήσουμε κάθε πιθανή μηχανή ανάπτυξης.  Το πιο χρήσιμο πράγμα που έμαθα στην καριέρα μου στον διπλωματικό τομέα είναι ότι μιλώντας στις νεότερες γυναίκες βοηθάς όχι μόνο τις ίδιες αλλά και τον τομέα που εργάζονται.  Σκεφτείτε πόσο σημαντικό θα ήταν για εσάς τη δεκαετία που ήσασταν είκοσι να έχετε κάποια δυναμική, επιτυχημένη, ισχυρή γυναίκα επιχειρηματία να σας συμβουλεύει και να απαντά ερωτήσεις για τις κινήσεις σας.  Μπορείτε να δώσετε αυτό το δώρο εσείς σε κάποια άλλη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: