«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Κατερίνη: Γιορτινή ποδηλατάδα στο κέντρο της πόλης

«Φορέστε τα σκουφάκια σας και ελάτε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για μια πόλη στην οποία πρέπει κάποτε να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια και οι ποδηλάτες»
Δεκάδες Άη Βασίληδες θα κάνουν την εμφάνισή τους αύριο το απόγευμα στο κέντρο της Κατερίνης, σε μια πρωτότυπη βόλτα με ποδήλατα, με βασικό αίτημα τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων. Φίλοι και χρήστες του ποδηλάτου αναμένεται να φορέσουν κόκκινα σκουφάκια και να πάρουν το ποδήλατό τους, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία της..... Ποδηλατικής Από-Δρασης που υποστηρίζει ένθερμα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας.
«Οι χρήστες του ποδηλάτου στην Κατερίνη είναι τρεις χιλιάδες, σε μια πόλη εκατό χιλιάδων κατοίκων, που δεν έχει ούτε ένα εκατοστό ποδηλατόδρομου», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Εθελοντικής Ομάδας, ο Ηλίας Τσολακίδης. Ο ίδιος χρησιμοποιεί ευρύτατα το ποδήλατο, όμως το απαγορεύει, όπως λέει, στα παιδιά του, καθώς είναι άκρως επικίνδυνο.
«Με την οικονομική κρίση, ο κόσμος επέστρεψε και πάλι στο ποδήλατο. Ωστόσο, τη στιγμή που οι ποδηλάτες αυξάνονται και οι ποδηλατόδρομοι απουσιάζουν, τα τροχαία πληθαίνουν και είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2010, τρεις ποδηλάτες έχασαν τη ζωή τους», σημειώνει.
Απέναντι στην κατάσταση αυτή, πολλοί σύλλογοι, φορείς και ομάδες πολιτών, έχουν δραστηριοποιηθεί, ζητώντας την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων αλλά και τη συνεργασία της μαζί τους για κάθε σχετικό έργο υποδομής.
Πέραν αυτού, ο κ. Τσολακίδης υπενθυμίζει ότι είναι απαραίτητη η εκπαίδευση των πολιτών πάνω στη χρήση του ποδηλάτου, ώστε να αντιληφθούν τα οφέλη που κάτι τέτοιο συνεπάγεται. «Σήμερα για να κάνουμε μια απόσταση ενός χιλιομέτρου προκειμένου να αγοράσουμε μια εφημερίδα, χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο. Την ίδια απόσταση διανύει κάποιος μέσα σε ένα αεροδρόμιο σέρνοντας μια βαλίτσα», σχολιάζει και δεν παραλείπει να αναφερθεί στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, τη σωματική άσκηση και την εξοικονόμηση καυσίμων.
Το ραντεβού για τη γιορτινή ποδηλατάδα έχει κλειστεί για την Πέμπτη 30η Δεκεμβρίου στις 19.30. «Φορέστε τα σκουφάκια σας, προμηθευτείτε σκουφάκια του Αη Βασίλη και ελάτε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για μια πόλη στην οποία πρέπει κάποτε να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια και οι ποδηλάτες», αναφέρεται στην πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας.
Γιούλτση Π., Θεσσαλονίκη (Ελλάδα), 29/12/2010 17:37 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: