"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Με πούλμαν Αλβανοί στα Γιάννινα για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις!..

Το αποκάλυψε ο ίδιος ο Υπ. Υγείας Α. Λοβέρδος

• O  τομέας της υγείας στην Ήπειρο πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Το καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιοχής μας, αλλά το έχουν καταλάβει και οι Αλβανοί.
Γι' αυτό, όπως ανέφερε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέδρος, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με 30 διοικητές Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων από ολόκληρη την χώρα, πούλμαν με Αλβανούς επισκέπτονταν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και οι ασθενείς εξετάζονταν, μέσω της διαδικασίας των έκτακτων περιστατικών, εντελώς δωρεάν. Δηλαδή ο ίδιος ο υπουργός παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση......

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ…
Πάντως οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της Ηπείρου προβληματίζονται από τις μεγάλες περικοπές στη χρηματοδότηση, αλλά και το ψαλίδισμα των μισθών τους, όπως και τις αλλαγές στο ΕΣΥ.
Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε στους διοικητές ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για το 2011 δεν θα ξεπερνά αυτόν του 2010, που ήταν 2,5 δισ. ευρώ,  ενώ αυτοί ζήτησαν  3,5 δισ. ευρώ. Ακόμη ο κ. Λοβέδρος εμφανίστηκε αποφασισμένος να προωθηθεί η είσπραξη εισιτηρίου των 3 ευρώ στα Νοσοκομεία, να συνταγογραφούνται σε ποσοστό 30% τα γεννόσημα φάρμακα  και να αποπληρωθούν οι προμήθειες.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι χρειάζεται άμεσα να γίνουν προσλήψεις, αφού υπάρχουν πολλά κενά. Και προσθέτουν: «Οι ελλείψεις σε προσωπικό αυξήθηκαν, λόγω και του ότι πολλοί είναι αυτοί που κατέθεσαν τα χαρτιά τους για να συνταξιοδοτηθούν αυτή τη χρονιά».

proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: