"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Επί τάπητος η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική

Σοβαρούς κινδύνους εγκυμονεί για τη βορειοανατολική Χαλκιδική η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, όπως ισχυρίστηκαν εκπρόσωποι της "Κίνησης Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου Χαλκιδικής", σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) και εκπροσώπους της WWF και της Οργάνωσης "ΚΑΛΛΙΣΤΩ".
Ειδικότερα, όσον αφορά στο έδαφος και στη χρήση γης, υποστήριξαν ότι θα δημιουργηθούν λίμνες και φράγματα αποβλήτων με τεράστιους όγκους......

επικίνδυνων τοξικών ουσιών, καθώς και εργοστάσια και χώροι αποθήκευσης, με άγνωστες συνέπειες. Ως προς το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, εκτίμησαν ότι θα επιβαρυνθεί με τη σκόνη από τις εργασίες εξόρυξης, από την κίνηση των μηχανημάτων και τα καυσαέρια.

Για τους υδάτινους πόρους, ισχυρίστηκαν ότι θα επέλθει μείωση των απορροών και αλλαγή στα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του νερού των επιφανειακών υδατικών συστημάτων, καθώς και μείωση των υδατικών αποθεμάτων των υδροφορέων με τους οποίους συνδέεται άμεσα η έμμεσα η περιοχή του έργου.

Ακόμα, ισχυρίστηκαν πως θα επέλθει επιβάρυνση της ποιότητας των επιφανειακών και υπογείων νερών από ενδεχόμενες διαρροές από τους χώρους απόθεσης και τυχαίες διαρροές των γραμμών μεταφοράς με απρόβλεπτες συνέπειες για τα νερά της περιοχής, τα δάση, την πανίδα και χλωρίδα και γενικότερα στο περιβάλλον.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΔΣΘ υποσχέθηκαν να τους παράσχουν μεμονωμένα δωρεάν τη στοιχειώδη τεχνική-νομική υποστήριξη και να θέσουν το ζήτημα στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: