"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Π. Τατούλης έχασε απο την πρώτη ημέρα....Ο Πετραν το έπαθε αυτό?



Κατ΄ εξαίρεση δημοσιεύουμε σήμερα την απογνηματοφώνηση της σημερινής εκπομπής MEGA «Κοινωνία Ώρα Mega», με φιλοξενούμενο τον κ. Π. Τατούλη. Χωρίς σχόλια δικά μας. Διαβάστε τι λέει και θα καταλάβετε μόνοι σας πως θα χάσει…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ θέλω να ρωτήσω πως τα κατάφερε ο κ. Τατούλης και πήρε το ΠΑΣΟΚ μαζί του; Δεν ξέρω αν το περίμενε ο ίδιος, εγώ νομίζω ότι……
ΧΡ. ΚΟΡΑΗ: Στις μετρήσεις του ΠΑΣΟΚ, υπήρχαν ακόμη δύο άτομα, Μπεγλίτης και Ρέππας, οι οποίοι επίσης ο κ. Μπεγλίτης εκλέγεται στην Κορινθίας και ο κ. Ρέππας στην Αρκαδία. Πήγαιναν, μάλιστα, πάρα πολύ καλά στις δημοσκοπήσεις. Ο κ. Μπεγλίτης είχε βάλει και έντονα βέτο να μην υποστηριχθεί ο κ. Τατούλης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλύτερα από τον κ. Τατούλη πηγαίνανε;
ΧΡ. ΚΟΡΑΗ: Πολύ καλά πήγαιναν, πάρα πολύ καλά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν είμαι σίγουρος ότι πήγαιναν καλύτερα από τον κ. Τατούλη, πάντως.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είχε βάλει βέτο να μην είναι ο κ. Τατούλης, αλλά μπουμπούνισε και είπε αυτός ένα όχι για τον εαυτό του. Για να συμπληρώσουν τον κατάλογο, δηλαδή. Οι άλλοι είπαν όχι.
ΧΡ ΚΟΡΑΗ: Ακριβώς, αυτή είναι η ιστορία. Υπήρχαν και βέτο, τα οποία έμειναν στην αέρα. Δεν υπήρχε κάποιος πρόθυμος να πάει με τη δυναμική Τατούλη και την Πελοπόννησο, η οποία από άποψη εκλογικών δυνάμεων σαφώς είναι Ν.Δ. έτσι; Είναι από γαλάζιο, έως βαθύ μπλε η Πελοπόννησος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάτσε, επειδή είμαι από τη Μάνη και μ’ ενδιαφέρει ότι περιφερειάρχη θα έχει τον κ. Τατούλη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πως έγινε αυτό; Έχεις κάποια πληροφόρηση πως κατέληξε το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε άλλο;
ΧΡ. ΚΟΡΑΗ: Ακριβώς, δεν έχει άλλον. Αρνήθηκαν αυτοί οι οποίοι μπορούσαν να έχουν μία αξιοπρεπή κάθοδο…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μήπως η πεποίθηση του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι θα κερδίσει;
ΧΡ. ΚΟΡΑΗ: Και τα δύο σαν ονόματα….
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Παπανδρέου γοητεύεται από τους μη κομματικούς υποψηφίους. Το ίδιο δεν έκανε και με τον κ. Καμίνη; Μία επιλογή που δεν είναι τόσο ασφαλής.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή πλατειάζουμε, να καταλάβουμε εσείς πως καταφέρατε να σας στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, εσείς ένας δεξιός;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπουργός δεξιός. Υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, πνεύμα αντιλογίας.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Τώρα μην αρχίζουμε την ιστορία του καθένα μας, ο κόσμος είναι πολύ μικρός και γνωριζόμαστε. Θα ήθελα να σας πω για να διευκολύνω την κουβέντα σας, ότι εδώ και αρκετό καιρό εγώ κατέθεσα μία ανοιχτή πολιτική πρόταση για το θέμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είπα ότι σ’ αυτή έχει δύο χαρακτηριστικά. Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι ασφαλώς και αυστηρά ανεξάρτητη πολιτικής κίνησης και από την άλλη μεριά, η προσπάθειά μας είναι να ενεργοποιήσουμε, να κινητοποιήσουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μία Περιφέρεια με ειδικά προβλήματα, αλλά και με εξαιρετικές δυνατότητες. Όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις που υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και βέβαια σ’ αυτή την προσπάθεια, η ίδια η κοινωνία μίλησε. Είπε προηγούμενα η κα Κοραή ότι πριν καν ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ την χθεσινή του απόφαση, οι δημοσκοπήσεις και οι έρευνες της κοινής γνώμης έδιναν αδιαμφισβήτητα μια εξαιρετική δυναμική, η οποία δεν μπορούσε να συγκριθεί με την δυναμική οποιουδήποτε στελέχους. Εγώ δεν απευθύνθηκα σε κανένα πολιτικό κόμμα, δεν απευθύνθηκα σε κανένα πολιτικό φορέα και χαίρομαι ιδιαιτέρως γιατί το δικό σας δελτίο χθες, στο όνομα το δικό μου δεν φόρεσε κανένα καπέλο. Και αυτό είναι το μεγάλο….
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν υπερκομματικές υποψηφιότητες και δεν το έχω καταλάβει; Κύριε Τατούλη, δεν υποστηριχθήκατε από το ΛΑΟΣ; Δεν βγήκε τώρα το ΠΑΣΟΚ να σας υποστηρίξει; Τι πάει να πει ανεξάρτητες υποψηφιότητες, τι είναι υπερκομματικές; Δεν υπάρχει μια ιδεολογική πλατφόρμα πάνω στην οποία κινήστε κατ’ αρχήν; Δεν έχει ένα πρόγραμμα, το οποίο πρόγραμμα έχει οικονομικά πράγματα, έχει πράγματα τα οποία διαμορφώνονται από μία πολιτική και από μία ιδεολογία. Τι πάει να πει υπερκομματικές; Σας υποστήριξε κατ’ αρχήν, ο κ. Καρατζαφέρης και σας υποστηρίζει και τώρα το ΠΑΣΟΚ. Ποιες υπερκομματικές;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Κύριε Μιχελάκη, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί, όταν διατυπώνουμε τέτοιες απόψεις και δεν περίμενα από εσάς να έχετε μια τέτοια κάθετη αντίληψη για το θέμα της ανεξάρτητης πολιτικής κίνησης και της υπερκομματικής υποψηφιότητας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή ένας υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ ή από τη Ν.Δ. δεν είναι ανεξάρτητοι και όλοι οι άλλοι…
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Κύριε Μιχελάκη, σας άκουσα πολύ προσεχτικά. Ασφαλώς και είμαι ανεξάρτητος. Ασφαλώς και η πολιτική μου πρωτοβουλία είναι αυστηρά ανεξάρτητη και εκείνο για το οποίο πρέπει να είστε βέβαιος είναι ότι την ημέρα των εκλογών η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει το δικό της χρώμα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή εμείς στο χάρτη τι χρώμα να βάλουμε.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Δεν θα μπαίνει στην δική σας χρωματογράφηση και στη δική σας ιδιοτελή πολιτική προσέγγιση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι ανεξάρτητη πολιτικά και κομματικά περιφέρεια. Θα στηρίζεται στη δική της πρωτοβουλία και η πολιτική της πρόταση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Και δεν σας κάνει εντύπωση κ. Μιχελάκη το ότι όλοι οι πολιτικοί χώροι πήγαν αμέσως και αγκάλισαν αυτή την πολιτική κίνηση;
Δεν απευθύνθηκα στα κόμματα….
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ……………..Είμαι περίεργος, τα στελέχη της Ν.Δ., τα οποία πιθανόν να ήθελαν να εκδηλωθούν υπέρ της υποψηφιότητός σας, θα βγουν τώρα στη βάση, θα μιλήσουν στον κόσμο της Ν.Δ. και θα πουν ψηφίστε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Κύριε Μιχελάκη, μην κάνετε τέτοιες προβλέψεις. Δεν νομίζω ότι ο ρόλος σας είναι ρόλος χωροφύλακα, να μαντρώσετε τα στελέχη του ενός ή του άλλου πολιτικού χώρου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ είμαι δημοσιογράφος κ. Τατούλη και όχι χωροφύλακας. Από ‘κει και πέρα, αν εσείς βγαίνετε τώρα και βλέπετε δημοσιογράφο όταν διαφωνεί μαζί σας ως ρόλο χωροφύλακα, δικαίωμά σας.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο δημόσιο διάλογο και αυτό θα πρέπει να το σεβόμαστε…..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: …….να κάνουμε ερωτήσεις που πιθανόν δεν σας αρέσουν κ. Τατούλη, τι να κάνουμε τώρα;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Εγώ είμαι έτοιμος να σας απαντήσω, αλλά το να απειλείτε ότι υπάρχουν σχέδιο για να μαντρώσουν πάλι τα στελέχη της Ν.Δ., αυτό είναι τεράστιο λάθος, είναι μεγάλο λάθος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ ρώτησα το εξής. Ποιο στέλεχος της Ν.Δ., πιθανόν που ήθελε να υποστηρίξει την υποψηφιότητά σας, θα βγει τώρα δημόσια να υποστηρίξει τον κ. Τατούλη
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Κύριε Οικονομέα, εγώ ελεύθερα διατυπώνω την άποψή μου και το ξέρετε ότι ευθέως διατυπώνω την άποψή μου και θέλω να απαντήσω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν θέλω να σας κάνω μία ερώτηση και αμέσως μετά με λέτε χωροφύλακα, δεν μου επιτρέπετε στην ουσία. Αυτό λέω.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Θέλω να απαντήσω…σκεπτικό καταλάβατε την πρόθεση που υπήρχε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει τσαντιστεί τώρα η Ν.Δ. Ο Γιάννης απλώς έκανε μια δημοσιογραφική ερώτηση.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Όχι, όχι, απλώς θέλω να σας ενημερώσω ότι πολλά στελέχη, εξαιρετικά στελέχη της Ν.Δ. είναι κοντά μου, είναι μέσα στους συνδυασμούς, είναι σε πρωτεύοντα ρόλο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Α, έχετε και στελέχη της Ν.Δ.;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Ασφαλώς και βέβαια.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για πέστε μας μερικά.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Θα τα δείτε μέσα στους συνδυασμούς μας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα, αν το ανακοινώσει, Γιάννη, θα πάμε για διαγραφή μετά.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Θα τα δείτε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να σας ρωτήσω αν η στήριξη που σας παρείχε το ΠΑΣΟΚ, είναι στήριξη άνευ ανταλλαγμάτων. Ένα. Δεύτερον, εάν εσείς, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η στήριξη, θα ζητήσετε να θέσουν υποψηφιότητα κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ για υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και το τρίτο -και παρεμφερές είναι- σε ποιες περιφέρειες της Πελοποννήσου θα «δώσετε» στο ΠΑΣΟΚ για να ….
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλημέρα και πάλι. Κοινωνία Ώρα MEGA, είμαστε εδώ με τον κύριο Τατούλη και τέσσερις εκλεκτοί συνάδελφοι και φίλοι πολιτικοί συντάκτες, Γ. Μιχελάκης διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου, Χρ. Κοραή από Ελευθεροτυπία, Γ. Παπαχρήστος από τα Νέα και Γ. Σαραντάκος, συνεργάτης της εκπομπής και από το Έθνος βέβαια και κορμός της εκπομπής. Κύριε Τατούλη, για να πάμε σε τίτλους και να δούμε και τι γράφουν οι εφημερίδες που όλα τα πρωτοσέλιδά τους είναι βέβαια αφιερωμένα σε αυτή, όλη τη διεργασία που έγινε, να κάνω μια πρακτική ερώτηση που θα εξυπηρετήσει και τους συναδέλφους στις επόμενες ερωτήσεις; Με τον κ. Παπανδρέου έχετε μιλήσει εσείς καθόλου;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Ασφαλώς και όχι κ. Οικονομέα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καθόλου; Ανακοίνωσε ότι θα σας υποστηρίξει και δε μιλήσατε…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τους συνεργάτες του, τους βασικούς, τον Παμπούκη, τον Πάγκαλο, το Ραγκούση, τον Τσούρα;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να μιλάνε εκ μέρους του Πρωθυπουργού, ας πούμε.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Ασφαλώς και όχι. Και δε θέλω να επιμένετε σε κάτι που δεν ισχύει
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν επιμένουμε. Ρωτάμε.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Θέλω να καταλάβετε ότι αυτή η προσπάθεια δεν έγινε εχθές. Έχει γίνει εδώ και τέσσερις μήνες, και η πρωτοβουλία αυτή, όσο και ο κ. Μιχελάκης δε θέλει να το πιστεύει, έχει κριτήρια και όρους ανεξάρτητης πολιτικής κίνησης….
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα το πούμε κ. Τατούλη.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ:….απευθύνεται μόνο στις …..κοινωνικές δυνάμεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε τεχνικό επίπεδο ρωτάω. Είχατε επαφή με κάποιον από το ΠΑΣΟΚ αυτές τις μέρες;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Απολύτως δεν είχα καμία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και από πού το μάθατε; Από την τηλεόραση το μάθατε τη στήριξη;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Απολύτως καμία
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τον συντοπίτη σας τον κύριο Σπυρόπουλο;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Σας είπα κ. Παπαχρήστο, και θέλω να απαντήσω στα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Παπαχρήστος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τίτλους και εφημερίδες και θα απαντήσετε σε όλα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα, κ. Τατούλη, το ερώτημα του κ. Παπαχρήστου, τι συμφωνίες έχετε κάνει με το ΠΑΣΟΚ, πως τα έχετε ρυθμίσει έτσι τα πράγματα αυτά, είναι στο αέρα, αφού μας λέτε ότι δεν μιλήσατε με κανέναν.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Κύριε Οικονομέα, είμαι πολύ έμπειρος πολιτικός και ξέρω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου η πολυσυλλεκτικότητα είναι ο κύριος στόχος, σαφέστατα και κρατούνται κάποιες πολιτικές ισορροπίες. Αυτές οι πολιτικές ισορροπίες, ανεξάρτητα, εάν υπήρχε η στήριξη από το ΠΑΣΟΚ ή δεν υπήρχε, είναι δεδομένο ότι θα τις τηρούσα. Γιατί αυτό είναι επ΄ ωφελεία της δυναμικής του συνδυασμού, είναι επ΄ ωφελεία της εντιμότητας που έχει ο συνδυασμός απέναντι στους πολίτες και από την άλλη μεριά δεν κάνει τίποτε άλλο, παρά αυτή η πολιτική –θα έλεγα- συμφωνία, να αποτυπώνει εξαιρετικά τα πολιτικά ρεύματα και τις πολιτικές δυνάμεις…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρόκειται για πολιτική συμφωνία ή το ΠΑΣΟΚ απλώς ανακοίνωσε ότι θα σας στηρίξει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ερώτημα να το συγκεκριμενοποιήσω, κ. Τατούλη, γιατί με τη διακοπή ίσως υπήρξε ένα κενό. Ερωτώ: Θα δώσετε στο ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως στον κ. Καρατζαφέρη, που σας στηρίζει, κάποιους αντιπεριφερειάρχες να εκλεγούν με το ψηφοδέλτιό σας και αν ναι, σε ποιες περιφέρειες;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Σας είπα αυτό το πράγμα, ούτως ή άλλως, σε έναν συνδυασμό που είναι ανεξάρτητος σέβεται την αποτύπωση αυτή των πολιτικών δυνάμεων και ουσιαστικά αυτό οφείλει να το αποτυπώσει σε όλο του το ενεργητικό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Που θα το αποτυπώσει;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε ποιες περιφέρειες;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή. Δεν το έχω καν προχωρήσει το θέμα. Ξέρετε, κ. Παπαχρήστο, ο κ. Μιχελάκης ξέρει ότι στα χωριά μας λέμε ότι «κάθε πράγμα έρχεται στην ώρα του».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και στο δικό μας το χωριό, από χωριό είμαι.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εφόσον είστε ανεξάρτητος, λοιπόν, και δεν έχετε συμφωνία με κανέναν κ.λ.π. ψήφος στο συνδυασμό είναι ψήφος υπέρ του Μνημονίου ή εναντίον του μνημονίου;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Κοιτάξτε, θεωρώ ότι όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται σήμερα φτάνει στα όρια του χυδαίου πολιτικού.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χυδαίο το Μνημόνιο;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι είναι αυτά που λέτε κ. Τατούλη;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Επειδή πολλές φορές έχω ακούσει το ίδιο ερώτημα, θα σας πως και θα απαντήσω εξαιρετικά, θα έλεγα, περιληπτικά. Ποιος πολίτης μπορεί να είναι υπέρ του Μνημονίου; Υπάρχει κανένας πολίτης….
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα εδώ ούτε ο Πρωθυπουργός δεν είναι.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Ασφαλώς και δεν είμαι υπέρ του Μνημονίου, όπως δεν είναι κανένας πολίτης. Κανένας πολίτης δεν θέλει να βλέπει τη ζωή του και την ποιότητα της ζωής του να γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω. Το ερώτημα, κατά τη γνώμη μου, που πρέπει να μας απασχολήσει, άλλωστε σας έχω ακούσει και εσάς, κ. Οικονομέα και κ. Καμπουράκη, ότι πολλές φορές και η δική σας η ευθύνη μπροστά στην ανεμελιά που κοιτούσαμε και στην –θα έλεγα- στυφή η εικόνα των οικονομικών δεδομένων της χώρας, δημιουργούσε ένα επίπεδο ευθύνης. Θα πρέπει, λοιπόν, με την ευκαιρία αυτής της τραγικής κατάληξης της χώρας να βάλουμε όλοι μας κάτω τον καλύτερο εαυτό μας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: …… κ. Τατούλη, το ερώτημα δεν είναι αν είστε υπέρ ή εναντίον, γιατί όλοι είναι εναντίον και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φταίνε και τα 2 κόμματα;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν η κυβέρνηση χειρίστηκε καλά το θέμα του Μνημονίου και το θέμα της τρόικας και των πιέσεων είναι το ερώτημα, τι πιστεύετε εσείς; Εάν το χειρίστηκε καλά ή αν έκανε τραγικά λάθη που λέει η Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα και μας οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: κ. Οικονομέα, κ. Οικονομέα
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καταρχήν ότι φτάσαμε εκεί πέρα, συγνώμη κ. Τατούλη, καταρχήν ότι φτάσαμε εκεί πέρα είναι μια ευθύνη της κυβέρνησης. Θα μπορούσαν να έχουν ………………….. Κατά τη γνώμη μου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιάννη, τι ευθύνη της κυβέρνησης, που ζούσες ρε Γιάννη, ρε Γιάννη μου
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κύριος Καραμανλής και το Κόμμα του, δεν έχουν καμία ευθύνη
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ρε Γιάννη, πριν 10 μήνες που ήσουν; Ήσουνα εκτός Ελλάδος; Ήσουνα κάπου αλλού; Μα που ήσουν τώρα, μου λες τώρα ότι φταίει η Κυβέρνηση…..
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: κ. Οικονομέα, νομίζω ότι το θέμα αυτή τη στιγμή που συζητάμε, είναι το θέμα του ορατού προβλήματος, της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Τα προβλήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν καμία επικαιρότητα. Η μάχη των περιφερειακών εκλογών είναι βαθύτατα πολιτική.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εντάξει, δεν παύει όμως να σας υποστηρίζει ένα κόμμα το οποίο έχει σημασία να μας πείτε αν χειρίστηκε καλά ή όχι τα προβλήματα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και επίσης οι εκλογές αυτές, για την περιφέρεια είναι μοναδική ευκαιρία για να υπάρξει μια καταμέτρηση σχεδόν πιστή του εκλογικού αποτελέσματος.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Ασφαλώς και είμαι ξεκάθαρος κ. Παπαχρήστο. Η μάχη που δίνεται τώρα είναι πολιτική μάχη, γιατί ο νέος θεσμός είναι ένας βαθύτατα πολιτικός θεσμός. Είναι ένας θεσμός, κατά τη γνώμη μου, που αποτελεί την τελευταία ευκαιρία αυτού του τόπου για να ανασυγκροτηθεί και να επανιδρυθεί. Οφείλουμε λοιπόν, να στρέψουμε την προσοχή μας στις προγραμματικές δηλώσεις αυτής της πολιτικής μάχης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μία ερώτηση κα Κοραή. Τη χρωστάμε. Και μετά έχουμε τον κ. Μίχα στο τηλέφωνο να μιλήσουμε μαζί του για να μας πει τις σκέψεις του, τις πρώτες σκέψεις του. Καλημέρα κ. Μίχα…………….
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κ. Τατούλη, επειδή ακριβώς έχετε δηλώσει ότι το μνημόνιο, εσείς εάν είσαστε στη Βουλή, θα το ψηφίζατε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και μαζί με την κα Ντ. Μπακογιάννη και το ΛΑΟΣ. Αυτή η συγκεκριμένη θέση σας…
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Κα Κοραή δεν έχω κάνει ποτέ τέτοια δήλωση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε κάνει κ. Τατούλη.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Ποτέ, ποτέ απολύτως. Ε, άμα σας το λέω κατηγορηματικά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα δε θα το ψηφίζατε; Ωραία, καμία αντίρρηση. Δε θα το ψηφίζατε το μνημόνιο; Είναι μια πολιτική θέση αυτή.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Κοιτάξτε, νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο, μετακυλύουμε ένα πρόβλημα σε μια λογική η οποία δεν υπάρχει. Δεν ήμουν βουλευτής,…..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πως δεν υπάρχει…
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Δεν ήμουν βουλευτής. Αυτή τη στιγμή δε συζητάμε….
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα έχετε μιλήσει για τόσα θέματα πολιτικά και δεν παίρνετε μια θέση για το μνημόνιο;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Δε συζητάμε για το μνημόνιο……………
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μήπως είναι πολιτικός ελιγμός αυτός κ. Τατούλη; Για να έχετε και τους μεν και τους δε μαζί σας;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Δεν είναι καθόλου πολιτικός ελιγμός. Είναι μία ξεκάθαρη άποψη. Εγώ αυτή τη στιγμή προσπαθώ ουσιαστικά, επικοινωνώντας δημιουργικά και θετικά με τους πολίτες της Πελοποννήσου να διαμορφώσουμε…….
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αποφεύγετε να πάρετε θέση. Εγώ αυτό καταλαβαίνω κ. Τατούλη. Και για τον Καλλικράτη.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος και μη μου λέτε εμένα ότι εγώ αποφεύγω. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω αποφύγει
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αποφεύγετε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν απαντάτε; Αν ήσασταν στη Βουλή , θα ψηφίζατε το μνημόνιο ναι ή όχι;
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Κ. Μιχελάκη, αυτά τα ερωτήματα είναι ερωτήματα άνευ σημασίας. Ο καθένας έχει τη δική του διαδρομή……
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μεγάλης σημασίας είναι. Γιατί αυτές οι εκλογές κ. Τατούλη παίζονται ανάμεσα στις δυνάμεις του μνημονίου και του αντιμνημονίου. Εκεί θα είναι η πολιτική αντιπαράθεση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τουλάχιστον αυτό έχει πει η Ν.Δ. Δεν το λέει…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί το λέει και ο Πρωθυπουργός.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Πρωθυπουργός δεν είπε αυτό. Είπε για την Αυτοδιοίκηση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι ναι κοιτάξτε, είναι όμως και μια νομιμοποίηση…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, είπε ότι είναι και ως επιλογή…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι και μια νομιμοποίηση μίας πολιτικής για την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λάβει έτσι , από……εμπιστοσύνης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς μπορείτε να θέλετε να φέρετε τη συζήτηση εκεί που θέλετε εσείς ……
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συγνώμη εδώ μπαίνει ένα ερώτημα, αν ο κ. Τατούλης ήταν σήμερα στη Βουλή, θα ψήφιζε στην ψηφοφορία υπέρ ή κατά του μνημονίου; Απλά πράγματα.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Αυτός είναι ένας υποθετικός λόγος ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε σήμερα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ωραία. Έχετε πάρει θέση ανοιχτά και για τον Καλλικράτη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εντάξει, εντάξει, φτάνει. Πρέπει να πάμε και στον κ. Μίχα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπέρ του Καλλικράτη όταν η Ν.Δ. έχει πει ότι αν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τον Καλλικράτη.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Κα Κοραή αυτό το πιστεύω. Όπως πρέπει να ξέρετε πολύ καλά ότι την επανίδρυση του κράτους τη συμβολαιοποίησε πριν το 2004 η Ν.Δ. Ένα από τα σημαντικά νομοσχέδια……..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπαμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση κ. Τατούλη, όχι ανέκδοτα τώρα, μην πιάσουμε τα ανέκδοτα τώρα. Λοιπόν, το άλλο με τον Τοτό τον ξέρετε;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: κ. Τατούλη, ευχαριστούμε πολύ. Καλή επιτυχία, θα τα ξαναπούμε εμείς.
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Εγώ ευχαριστώ. 
www.antinews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Του τι λές του Χολομώντα τώρα; Για να καταλάβουμε. Είναι και η αγάπη του ο Πετράν