"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Παπαγεωργόπουλος έστειλε στον εισαγγελέα τον Ζαγοράκη

Κατήγγειλε τον ΠΑΟΚ για τα διαφημιστικά μπάνερ της Τούμπας. "Ακολούθησα εγκύκλιο του Αρείου Πάγου για όλες τις πινακίδες", υποστήριξε. Αν και η ΠΑΕ τις έχει αποσύρει, ο Ζαγοράκης κλήθηκε να καταθέσει, στο πλαίσιο της προανάκρισης. Και ο επίλογος μετά τον θόρυβο: Ο δήμος καλεί τον ΠΑΟΚ να πάρει σήμερα "βεβαίωση αποξήλωσης", για να κλείσει το θέμα.
υπηρεσία". Αυτή ήταν η αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου μόλις έγινε γνωστό χθες το μεσημέρι ότι ο εισαγγελέας κάλεσε από την προηγούμενη Παρασκευή την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Θόδωρο Ζαγοράκη να δώσουν εξηγήσεις, ύστερα από δική του καταγγελία για τα πανό των χορηγών που είχαν αναρτηθεί έξω από την Τούμπα. Η υπόθεση κρατά από....... την περσινή σεζόν, όταν η αρμόδια υπηρεσία του δήμου κατηγόρησε τον ΠΑΟΚ ότι ανήρτησε τα πανό με τους χορηγούς του χωρίς να πάρει την άδεια του δήμου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του περιβάλλοντος χώρου. Η ΠΑΕ αφαίρεσε τα πανό τον Μάιο, αλλά ο δήμος έκανε την καταγγελία στον εισαγγελέα, με την υπογραφή του δημάρχου (που υπάρχει και στο έγγραφο, που έφτασε την Παρασκευή στην ΠΑΕ) κι έτσι προέκυψε η χθεσινή παρέμβαση του εισαγγελέα.
Στην ΠΑΕ δεν έκρυβαν χθες την έκπληξή τους για την ευαισθησία του κ. Παπαγεωργόπουλου και των υπηρεσιών του (της διεύθυνσης Προσόδων του δήμου), που σε άλλες (πιο σοβαρές) περιπτώσεις δεν έδειξαν τα ίδια αντανακλαστικά, και εξέφρασαν την απορία γιατί αντέδρασε κατ’ αυτόν τον τρόπο, για ένα θέμα που ουσιαστικά πλέον δεν υφίσταται.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Νίκος Μακραντωνάκης έδωσε τη δική του εξήγηση. "Από τον Μάρτιο ξεκίνησε η διαδικασία για να ξηλώσουμε όλες τις παράνομες πινακίδες σ’ όλη την πόλη κι ενημερώναμε τον εισαγγελέα για τις ενέργειές μας. Προφανώς ο εισαγγελέας έστειλε τώρα το έγγραφο για να κατέβουν οι πινακίδες", είπε.
Επί της ουσίας, κι από την ώρα που έχουν κατέβει τα πανό, πρόβλημα δεν υφίσταται κι όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, με την κατάθεση σχετικού υπομνήματος από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η υπόθεση θα μπει στο αρχείο, με εκτεθειμένο τον δήμαρχο, ο οποίος προφανώς έβαλε μία υπογραφή σ’ ένα έγγραφο χωρίς να το ελέγξει, εφόσον βέβαια ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η επιμονή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ ότι "στην καταγγελία υπάρχει η υπογραφή του κ. Παπαγεωργόπουλου".
Ο κ.Παπαγεωργόπουλος σε επίσημη ανακοίνωσή του διευκρίνησε μεταξύ άλλων ότι: "Απλώς ανταποκρινόμενος σε έγγραφο της 28.1.2010 του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της υπ' αριθμ. 9/2009 εγκυκλίου του Εισαγελέα του Αρείου Πάγου, απέστειλε την 17.3.2010 στις εισαγγελικές αρχές ΟΛΕΣ τις αποφάσεις για αποξήωση διαφημιστικών πινακίδων του έτους 2009. Μεταξύ αυτών ήταν και οι πινακίδες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις οποίες είχε επιδοθεί την 4.2.2010 στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετική απόφαση. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε αμέσεως σε αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων, αλλά παρέλειψε να πάρει από τον Δήμο Θεσσαλονίκης βεβαίωσης περί αποξήλωσης... Σήμερα μπορεί να την πάρει αμέσως για να κλείσει κατά τον καλύτερο τρόπο η υπόθεση", καταλήγει.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: