"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο Κος ΠΑΓΚΑΛΟΣ.ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Έκπληξη και απορία δημιούργησαν οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, δηλαδή το κανάλι MEGA και  την Εφημερίδα ΒΗΜΑ.
Κάποιοι βγήκαν να κατακεραυνώσουν τον κυνισμό του, άλλοι τον κακό του χαρακτήρα, κάποιοι τρίτοι να τον ρωτήσουν γιατί παραμένει μέρος ενός πολιτικού συστήματος που καταγγέλλει κοκ.
Οι κεντροαριστεροί αγανακτισμένοι καλούν τον Πρωθυπουργό να τον "μαζέψει".
Οι κεντροδεξιοί θυμήθηκαν τη διάγνωση Κ. Πλεύρη αναφορικά με τον τομέα καταλληλότητας του Παγκάλου.
Βγήκε και ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ  Σ. Παπασπύρος και δήλωσε: " Δεν φάγαμε ούτε ένα ευρώ μαζί με τον κ. Πάγκαλο". Χωρίς να διευκρινίζει αν ως Εργαζόμενοι φάγαμε τίποτα μόνοι ή αν ο κ. Πάγκαλος και οι συν αυτώ, έχουν ευθύνες για φαγοπότια, όπως το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου κλπ. Γνήσια τακτική ΠΑΣΚΕ. Πολλά λόγια, λίγη ηθικολογία, καθόλου ουσία.
Τελικά δηλαδή οι δηλώσεις του, πέρασαν στην κοινή γνώμη και σχολιάστηκαν όχι ως απόψεις της Κυβέρνησης, αλλά ως....... προσωπική τακτική του Πάγκαλου " να λέει τα αυτονόητα".
Βέβαια μέσα σε αυτά τα αυτονόητα του Έλληνα Πολιτικού δεν είναι:
Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ της 10ετίας του '80 για το Δημόσιο Τομέα. Το "Κράτος ΠΑΣΟΚ" που δημιούργησαν και μέχρι σήμερα εκμεταλλεύονται, το αποσιωπούν.
Η  καταγγελία  πλειάδας συντρόφων που πλούτισαν κατακεραυνώνοντας " ντόπιο και ξένο κεφάλαιο".
Η επισήμανση ότι ο Νεποτισμός και η Οικογενειοκρατία έχει διαποτίσει τα Κόμματα και το Πολιτικό σύστημα από άκρου εις άκρον, επιβάλλοντας εκλογή Πρωθυπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων κλπ.
Φρόντισε όμως να μας "ενημερώσει":
Ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι είναι 1 εκατομμύριο , μαζί με τους Εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.
Ότι χρειαζόμαστε 200.000 μόνο.
Ότι όσοι δουλεύουν στο Δημόσιο, δεν είναι Εργαζόμενοι.
Ότι αυτοί που μοχθούν είναι οι απασχολούμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα ( θα εννοεί ίσως τους αυτοκινητιστές, τους αγρότες, τους βενζινοπώλες κλπ).
Εμείς πιστεύουμε:
Ότι ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ούτε αυτοκαταστροφικός, ούτε αυθόρμητος, ούτε πρόχειρος, όπως κάποιοι νομίζουν.
Ότι αποτελεί το "παγοθραυστικό" που θα ανοίξει, ενόψει του νέου ενιαίου μισθολογίου, το δρόμο για καινούργιες περικοπές μισθών και μπροστά από την προοπτική κατάργησης υπηρεσιών, για νέες Απολύσεις.
 Ότι προωθεί μεθόδους κοινωνικού αυτοματισμού, που αφήνουν στο απυρόβλητο τους εκλεκτούς( ΜΜΕ, Τράπεζες, Συμβούλους, Χορηγούς, Δημοσιογράφους, Πολιτικούς κλπ ) και βάζουν τις βαλλόμενες από την Αντιλαϊκή Κυβερνητική πολιτική Κοινωνικές Ομάδες, τη μια απέναντι στην άλλη.
Ότι με τις δηλώσεις του πέτυχε αυτό που ήθελε και μάλιστα με τον τρόπο που το ήθελε.
ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΤΑΙ  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΪΔΕΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Κάποια σχετικά gallop που θα ακολουθήσουν θα συμπληρώσουν την προσπάθειά του.
Η εξυπνάδα του κ. Πάγκαλου δεν αμφισβητείται. Μόνο το γεγονός ότι εκλέγεται συνεχώς Βουλευτής από το 1989 μέχρι και σήμερα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Γιαυτό και οι απόψεις που εξέφρασε, που είναι ως προς το περιεχόμενό τους αντιλαϊκές και επικίνδυνες, πρέπει ως Εργαζόμενοι να τις πολεμήσουμε στη ουσία τους.
Να μην επιτρέψουμε σε κάποιους ηθελημένα ή άθελά τους να μας οδηγήσουν σε στείρα αντιπαράθεση με τον συγκεκριμένο Κυβερνητικό παράγοντα, που στο κάτω- κάτω βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Γράφει η ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ 
 ideopigi.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: