"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: "ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ"


Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των παραγωγών βρώσιμης ελιάς Χαλκιδικής ο Νομάρχης  κ. Αστέριος Ζωγράφος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Είμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον αγώνα  των ελαιοπαραγωγών του Νομού μας  που ανυποχώρητα παλεύουν για μια καλύτερη τιμή στη βρώσιμη ελιά.
Ο αγροτικός τομέας δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια. Το κόστος παραγωγής της βρώσιμης ελιάς έχει ανέβει  σημαντικά από τις συνεχείς ανατιμήσεις σε εφόδια και προμήθειες, ενώ οι τιμές του προϊόντος μειώνονται δραματικά και ειδικότερα φέτος χαρακτηρίζονται εξευτελιστικές.
Είναι ανάγκη η πολιτεία να δείξει επιτέλους ευαισθησία και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών μας αλλά παράλληλα να υπάρξουν και μέτρα ελέγχου και οργάνωσης της αγοράς.
Καλούμε ακόμα και την ύστατη στιγμή και τους....... εμπόρους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συναποφασίσουν με τους παραγωγούς λογικές τιμές για το προϊόν λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους του κόστους παραγωγής, της ποιότητας της συγκεκριμένης ελιάς και το αυτονόητο κέρδος των παραγωγών.
Από την πλευρά μας θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου να συνεχιστεί η παραγωγή της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής και να στηριχθεί το αγροτικό εισόδημα των ελαιοπαραγωγών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: