"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Άτυπη παράταση στους συνδυασμούς των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πάνω από τα 60% των συνδυασμών που θα πάρουν μέρος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν έχει υποβάλει αίτηση στο υπουργείο Εσωτερικών για να λάβει κωδικό στη Διαδικτυακή Πύλη «Διαφάνεια», ενώ η σχετική προθεσμία έληξε στις 22 Σεπτεμβρίου.
Λόγω και των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στο σύστημα πιστοποίησης και χορήγησης κωδικών, το ΥΠ.ΕΣ. έχει στην ουσία δώσει άτυπη παράταση για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου όλοι οι συνδυασμοί να καταθέσουν τη σχετική αίτηση ώστε να λάβουν τον κωδικό που επιτρέπει την καταχώριση των εσόδων και των δαπανών τους, παρότι κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό να πραγματοποιηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες το μεσημέρι 413 συνδυασμοί (από τους περίπου 1.000 συνολικά) είχαν κάνει αίτηση για να........
λάβουν κωδικό, εκ των οποίων 380 ήταν δημοτικοί και 33 περιφερειακοί.
Στο υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζουν ότι μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και οι 413 θα έχουν πάρει το σχετικό κωδικό, ενώ ελπίζουν τις επόμενες ημέρες να λάβουν και τις υπόλοιπες αιτήσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τη μεθεπόμενη εβδομάδα.
Άμεση ανταπόκριση στη λήψη κωδικού και κατ’ επέκταση στη καταχώριση των εκλογικών δαπανών και εσόδων έδειξαν οι συνδυασμοί του Νικήτα Κακλαμάνη και του Γιώργου Καμίνη στο Δήμο Αθηναίων, ο συνδυασμός του Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, τέσσερις συνδυασμοί στην Περιφέρεια Αττικής μεταξύ των οποίων και του Γιάννη Σγουρού υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: