"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση

Του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ

Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Νοεμβρίου θα σημάνει περαιτέρω ασφυξία, περισσότερα λουκέτα, φόρους και ανεργία, διεμήνυσε χθες από τα Αμπελάκια της Λάρισας ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στο κατάμεστο αμφιθέατρο της «Μανιαρείου Σχολής», εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, τόνισε πως δεν θεωρεί μονόδρομο «το να σου υποδεικνύουν οι ξένοι πώς θα μας σώσουν» και επανέλαβε πως η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της, αρκεί «ο Έλληνας να ξαναπιστέψει στον εαυτό του». Η λύση που προτείνει η Ν.Δ., είπε ο κ. Σαμαράς, «δεν περιορίζεται σε μια λογική φοροεισπρακτική και μόνο -όπως είναι αυτή του Μνημονίου- που βυθίζει την αγορά σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης...... Ο δικός μας λόγος δεν μεγαλοπιάνεται με μεγαλομανίες περί “παγκόσμιας διακυβέρνησης” και με τετριμμένα συνθήματα για τον 4ο δρόμο του Σοσιαλισμού στο πουθενά». Και συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.: «Δεν υποσχόμαστε εμείς επίγειους παραδείσους, χωρίς θυσίες δρόμους. Δεν παραπλανώ κανέναν με ανεδαφικές ουτοπίες, που πληρώνονται τελικά στην πράξη πανάκριβα από την ίδια την κοινωνία, όπως εκείνο το “λεφτά υπάρχουν”». Για να επιτευχθεί το νέο μοντέλο ανάπτυξης, που θα αλλάξει προς το καλύτερο τα πράγματα, όπως είπε, απαιτούνται δύο αυτονόητα στοιχεία: «H ανταγωνιστικότητα για να κερδίζουμε τις Διεθνείς Αγορές και η διάχυση ευκαιριών, εισοδήματος και πλούτου, ώστε να συμμετέχουν όλοι, όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου».
Επιδίωξη της Ν.Δ., σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, είναι η εξυγίανση του κράτους και της οικονομίας. «Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική, πρωτοπόρο και παράδειγμα προς μίμηση. Όχι έναν ταπεινωμένο επαίτη δανεικών».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, το Λαογραφικό Μουσείο Αμπελακίων και το αρχοντικό του Σβαρτς, ενώ το μεσημέρι, παρουσία βουλευτών και τοπικών κομματικών παραγόντων, παρακάθισε σε γεύμα στην πλατεία της Κοινότητας.
Ήταν η πρώτη από μια σειρά περιοδειών του Αντώνη Σαμαρά στην Περιφέρεια, προκειμένου να έρθει κοντά στον πολίτη, να του εξηγήσει το σχέδιο του κόμματός του για έξοδο από την κρίση και να του ζητήσει να εμπιστευθεί τη Ν.Δ. στις ερχόμενες εκλογές. Την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους εν όψει των τοποθετήσεών του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ήδη για το πρωί της Τρίτη προγραμματίστηκε να δεχτεί στη Ρηγίλλης το προεδρείο της ΓΣΕΕ. 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: