"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΓΡ. ΓΥΝ. ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ''ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ ΠΡΟ(Σ)ΚΑΛΕΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ''

Δευτέρα, 27.9.2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συμμετείχε, σήμερα, στην Ημερίδα, την οποία διοργάνωσαν η Νομαρχία Αθηνών, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Αιρετών Γυναικών Τ.Α. και τον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών, με θέμα: ‘’Επειδή η πόλη χρειάζεται τις γυναίκες και οι γυναίκες την πόλη: Λυσιστράτη προ(ς)-ΚΑΛΕΙ Καλλικράτη’’, σκοπεύοντας στην ενδυνάμωση της συμμετοχής των γυναικών στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, με θέμα εισήγησης ‘’Λυσιστράτη και Καλλικράτης στην καλύτερη δυνατή σύμπραξη!’’, επεσήμανε τα εξής:

« Στη ‘’Λυσιστράτη’’, στρατηγική κίνηση ήταν όταν οι γυναίκες κυρίευσαν την...... Ακρόπολη, εκεί όπου βρισκόταν το θησαυροφυλάκιο των δημοσίων χρημάτων, με τα οποία επιδοτούντο οι πολεμικές επιχειρήσεις. Για την ολοκλήρωση του έργου του Αριστοφάνη, προηγήθηκαν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης.
Λυσιστράτη, Καλλικράτης, Ακρόπολη, Αθήνα, ειρήνη: στην καλύτερη δυνατή σύμπραξη και συνύπαρξη!
Ελπίζουμε, βέβαια, να μη χρειαστεί να μυηθούμε στα Μυστήρια της Αρχαίας Ελλάδας –που ο Καλλικράτης φαίνεται πως κατείχε άριστα για τις κατασκευαστικές του δημιουργίες– ως προς το νέο ομώνυμο Αυτοδιοικητικό σύστημα.
Αν η νέα αυτοδιοικητική μορφή ‘’Καλλικράτης’’ αποτελεί –όπως η Ακρόπολη– μικροκοσμική εικόνα του τέλειου σύμπαντος, θα επιδιώξουμε να διορθώσουμε τη μικρή συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Μακάρι, όπως ο Παρθενώνας, έτσι και η νέα αυτοδιοικητική μορφή να πάλλεται από ζωή κι ενέργεια, έργο πραγματικό, εποικοδομητικό και ουσιώδες, που να προάγει την Περιφέρεια και τους Δήμους, σε όλη την Ελλάδα, με την κυρίαρχη παρουσία των γυναικών.
Οπως τονίζουμε, ‘’οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών. Οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δοκιμάζονται. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (σχέδιο ‘’Καλλικράτης’’, περικοπή χρηματοδοτήσεων) έχει ωθήσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ακινησία και αδιέξοδο. Η Νέα Δημοκρατία, δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και στην ανάπτυξη της Περιφέρειας’’.
Ως Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων υπογραμμίζω πως, εφ’ όσον όλες μας διαπιστώνουμε έλλειμμα στην εφαρμογή πολιτικών, που υλοποιούν τις προτάσεις μας, π.χ. προτεραιότητα, στην Περιφέρεια, πρέπει να είναι τα νοικοκυριά, η ποιότητα ζωής και η ανεργία, που έχει θύματα, κυρίως, τις γυναίκες· απόδειξη τούτου είναι πως ο δείκτης των ανέργων ανήλθε το β’ τρίμηνο στο 11,8%, με τον αντίστοιχο για τις γυναίκες στο 15,3% - θα πρέπει να συμφωνήσουμε πως απαιτείται να αμβλύνεται η κομματική αλληλεγγύη προς τα κόμματά μας, όταν οι Κυβερνήσεις δεν υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών και του τόπου.
Ενας δε απ’ τους λόγους της μη συμμετοχής των γυναικών στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων είναι και η απαξίωση της πολιτικής, που βαρύνει σημαντικά στην απόφασή τους για μη συμμετοχή.
Κλείνοντας, σημειώνω πως ο ‘’Καλλικράτης’’ ξεκινάει κουτσουρεμένος, με περικοπές της Κυβέρνησης, που οδηγούν την Τ.Α. σε αδιέξοδο και ανασφάλεια, τονίζοντας πως οι πόροι είναι το πρώτιστο, για να πετύχει ο θεσμός, εστιάζοντας, πάντα, στο κοινωνικό κράτος, το οποίο, σήμερα, αποδομείται. Οι εκλογές αυτές γίνονται κάτω από την μπότα του Μνημονίου. 
Ενός Μνημονίου, στο οποίο οδηγηθήκαμε, από τις ανερμάτιστες πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, που το μόνο, το οποίο κάνει, είναι να διαπιστώνει το τραγικό αδιέξοδο, στο οποίο περιήλθαμε, χωρίς ν’ αναλαμβάνει τις ευθύνες της και χωρίς να μπορεί να μας οδηγήσει σε διέξοδο ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: