"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Συμπαράσταση Δήμου Μουδανιών στους ελαιοπαραγωγούς

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
elies_-_mazema_1Ο δήμος Μουδανιών, συμμεριζόμενος την αγωνία των ελαιοπαραγωγών ως προς τον προσδιορισμό της τιμής της ελιάς, που συναρτάται με το κόστος παραγωγής και τη βιωσιμότητα πολλών αγροτικών οικογενειών, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ’ αριθ. 358/2010 ομόφωνη απόφασή του:
«Συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των ελαιοπαραγωγών της Χαλκιδικής, για μια....... αξιοπρεπή τιμή του προϊόντος και μια στοιχειώδη αμοιβή του μόχθου τους.
Δεν είναι δυνατόν η βρώσιμη ελιά “Χαλκιδικής”, μοναδική στο είδος της και κύρια καλλιέργεια των αγροτών της περιοχής, να δοθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά σε εξευτελιστική τιμή. Μια τιμή που μόλις αγγίζει το μισό του κόστους παραγωγής και με απαράδεκτους όρους πληρωμής.
Καλούμε όλους τους αρμόδιους να δείξουν άμεσα ενδιαφέρον και να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο τους χιλιάδες Χαλκιδικιώτες παραγωγούς, που βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση.
Καλούμε τους εμπόρους, να δείξουν κατανόηση και να έλθουν σε συνεννόηση με τους παραγωγούς, ώστε να βρεθεί μια δίκαιη λύση προς το συμφέρον και των παραγωγών και των ιδίων.
Τέλος, καλούμε τους αγρότες να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι δικαίωσης.
Τώρα είναι η ώρα, γιατί τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται.
Τώρα είναι η ώρα να πάρουν την τύχη του προϊόντος στα δικά τους χέρια.
Τώρα είναι η ώρα, επιτέλους, να προχωρήσουν στην δημιουργία ενός φορέα ελαιοπαραγωγών πράσινης βρώσιμης ελιάς “Χαλκιδικής”, κατά τα πρότυπα των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών».
ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: