"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Η κλήρωση των ομίλων του Europa League

Η τύχη χαμογέλασε στους δύο από τους τρεις εκπροσώπους μας στη φάση των ομίλων του Europa League. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχαν ευνοϊκότερη κλήρωση, καθώς βρέθηκαν στον 7ο όμιλο με Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Αντερλεχτ και Χαίντουκ Σπλιτ και στον 4ο όμιλο με Βιγιαρεάλ, Μπριζ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ αντίστοιχα. Αντίθετα, η κληρωτίδα του Μονακό δεν έκανε το χατίρι στον Αρη που θα βρει στον δρόμο του την κάτοχο του κυπέλλου, Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και την Ρόζενμποργκ.

Στα μέτρα της είναι ο 7ος όμιλος για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα βρει απέναντί της τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του Λουτσιάνο Σπαλέτι, την πρωταθλήτρια Βελγίου, Αντερλεχτ και την κροάτικη Χάιντουκ Σπλιτ.

Ευνοϊκή κλήρωση και για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο πλαίσιο του 4ου ομίλου θα συναντήσει τη Βιγιαρεάλ, η οποία βρέθηκε στη διοργάνωση λόγω του αποκλεισμού της Μαγιόρκα, τη βελγική Μπριζ και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο μεγάλος άτυχος της κλήρωσης είναι ο Αρης, ο οποίος θα βρει στον δρόμο του στον 2ο όμιλο την επίθεση - φωτιά της κατόχου του Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Μπάγερ Λεβερκούζεν του Μίκαελ Μπάλακ και την πρωταθλήτρια Νορβηγίας, Ρόζενμποργκ.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους ομίλους, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αναμετρήσεις της Γιουβέντους με τη Μάντσεστερ Σίτι στο πλαίσιο του 1ου γκρουπ, καθώς και αυτές του 10ου γκρουπ που αποτελείται από Σεβίλη, Παρί Σ.Ζ., Μπορούσια Ντόρτμουντ και Καρπάτι, η οποία άφησε εκτός ομίλων τη Γαλατασαράι.
Η Λίβερπουλ του Σωτήρη Κυργιάκου θα προσπαθήσει να ξαναβρεί τον ευρωπαϊκό της δρόμο μέσω του 11ου ομίλου, απέναντι στη Στεάουα Βουκουρεστίου του Παντελή Καπετάνου, τη Νάπολι και την Ουτρέχτη.

Αναλυτικά οι όμιλοι:..........1ος όμιλος
Γιουβέντους
Μάντσεστερ Σίτι
Σάλτσμπουργκ
Λεχ Πόζναν
2ος όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ρόζενμποργκ
Αρης
3ος όμιλοςΣπόρτινγκ Λισσαβόνας
Λιλ
Λέφσκι Σόφιας
Γάνδη
4ος όμιλος
Βιγιαρεάλ
Μπριζ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
ΠΑΟΚ
5ος όμιλοςΑλκμααρ
Ντιναμό Κιέβου
BATE Μπορίσοφ
Σέριφ Τίρασπολ
6ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Παλέρμο
Σπάρτα Πράγας
Λωζάνη
7ος όμιλος
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης
Αντερλεχτ
ΑΕΚ
Χάιντουκ Σπλιτ
8ος όμιλος
Στουτγκάρδη
Χετάφε
Οντένσε
Γιούνγκ Μπόις
9ος όμιλος
Αϊντχόφεν
Σαμπντόρια
Μέταλιστ Χάρκιβ
Ντεμπρετσένι
10ος όμιλος
Σεβίλη
Παρί Σ.Ζ.
Μπορούσια Ντόρτμουντ
Καρπάτι
11ος όμιλος
Λίβερπουλ
Στεάουα Βουκουρεστίου
Νάπολι
Ουτρέχτη
12ος όμιλος
Πόρτο
Μπεσίκτας
ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Ραπίντ Βιέννης
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγωνιστικών:
1η αγωνιστική: 16 Σεπτεμβρίου
2η αγωνιστική: 30 Σεπτεμβρίου
3η αγωνιστική: 21 Οκτωβρίου
4η αγωνιστική: 4 Νοεμβρίου
5η αγωνιστική: 1-2 Δεκεμβρίου
6η αγωνιστική: 15-16 Δεκεμβρίου
Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου προκρίνονται στη φάση των 32, όπου θα βρεθούν και οι 8 ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους τους στο Champions League.


Δεν υπάρχουν σχόλια: