"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Θεσσαλονίκη - Επίγειοι ψεκασμοί σε Ν. Απολλωνία, Χορτιάτη, Χαλκηδόνα και Ξηροχώρι


Σκοπεύοντας στην πρόληψη της εξάπλωσης της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου συνεχίζονται σήμερα στο νομό Θεσσαλονίκης οι επίγειες ακμαιοκτονίες (κωνωποκτονίες), με εκνέφωση, στα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Νέας Απολλωνίας - Λουτρών, Χορτιάτη, Χαλκηδόνας, Ξηροχωρίου. Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν περί τις 11.30 το βράδυ και θα διαρκέσουν ως τις 5.00 το πρωί.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης οι ψεκασμοί θα αρχίσουν από την περίμετρο των οικισμών και θα γίνουν παρουσία ειδικών. Για το σκοπό αυτό, απόψε τη νύχτα, μετά τις 10 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί θα περάσει από τους δρόμους ειδικό ψεκαστικό όχημα............
Το χρονικό διάστημα αυτό και για μία ώρα μετά τον ψεκασμό, απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα. Η ενέργεια αυτή είναι έκτακτη, γίνεται για λόγους πρόληψης και είναι συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Να σημειωθεί ότι οι ακμαιοκτονίες πραγματοποιούνται έπειτα από απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: