"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Στο στόχαστρο εμπρηστών η δυτ. Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές σε Αθήνα, Αν. Αττική, Εύβοια, Σάμο και Χίο για σήμερα αποφάσισε η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έπειτα από ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών, εξαιτίας του ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, εκδηλώθηκαν συνολικά 63 πυρκαγιές σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ υπό έλεγχο τέθηκαν σχεδόν όλα τα μέτωπα που μαίνονταν από την Τρίτη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σε ύφεση βρισκόταν αργά το βράδυ...... και το τελευταίο ανοιχτό μέτωπο στην Καρυά Λευκάδος, που επί τρεις ημέρες καταστρέφει πευκόφυτη έκταση στην κορυφή των βουνών του νησιού.
Οι πυρκαγιές στην Αττική δεν έλειψαν αφού αυτή τη φορά στην Παλαιά Φώκαια, στη θέση Θυμάρι, ξέσπασε πυρκαγιά σε πευκόφυτη έκταση κοντά σε σπίτια. Παρά τους ισχυρούς ανέμους, η μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστών, δεν άφησε περιθώρια στην πυρκαγιά να φτάσει στις αυλές των σπιτιών, παρά το γεγονός ότι αυτά βρίσκονταν σε πολύ μικρή απόσταση από το μέτωπο. Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Τογάνι Κερατέας, προτού λάβει και αυτή διαστάσεις.
Και στην Αιτωλοακαρνανία όμως ξέσπασε και νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση, χωρίς όμως να καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις.
Στη Δυτική Ελλάδα φέτος, με τα έως τώρα δεδομένα, έχουν καταγραφεί τα περισσότερα περιστατικά πυρκαγιών, ένα σημαντικό μέρος από τις οποίες θεωρείται ότι είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία και τα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά και Λευκάδα, έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο των εμπρηστών και για αυτό τον λόγο, οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.
ΕμπρηστήςΕνώπιον των ανακριτικών αρχών θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο 38χρονος Ελληνας που συνελήφθη προχθές από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, κατηγορούμενος για εμπρησμούς. Ο κατηγορούμενος φέρεται να προκάλεσε τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το πρωί της Τετάρτης στις περιοχές Αργάσι και Παναγούλα. Οι έρευνες των πυροσβεστών ωστόσο συνεχίζονται αφού ερευνάται το ενδεχόμενο ο 38χρονος να κρύβεται πίσω και από άλλες εμπρηστικές ενέργειες στο νησί.
Γιώργος Σόμπολος
imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια: