"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -Υπ. Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΑ.

 
   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2010

        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
    Όσον αφορά στα πρόσφατα δημοσιεύματα και τη σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας "Πολιτών με αναπηρία" της Ν.Δ., περί διακοπής της ελεύθερης διέλευσης των Ι.Χ. των ατόμων με αναπηρία από τους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται και λειτουργούν με Συμβάσεις Παραχώρησης:
   

    1. Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένη απαλλαγή των τελών διοδίων για τα αναπηρικά αυτοκίνητα, γιατί δυστυχώς, οι Συμβάσεις Παραχώρησης που υπέγραψε και κύρωσε με νόμο στη Βουλή το 2007 η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν το προέβλεπαν.

    2. Παρόλα αυτά, οι εταιρίες Έργων Παραχώρησης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Κυβέρνησης και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία, κατά κανόνα από όλους τους σταθμούς διοδίων ευθύνης τους.

    3. Δυστυχώς, παρουσιάστηκαν πρόσφατα, μεμονωμένα περιστατικά στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, από παρανόηση της παραπάνω δέσμευσης και απαιτήθηκε η καταβολή τελών διοδίων σε ορισμένα οχήματα. Μετά από σχετική επισήμανση δεν θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

    4. Παράλληλα, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα προωθήσει ρύθμιση και για την οριστική επίλυση του προβλήματος.


Σχετική ανάρτηση:
 Καταχρηστική διακοπή της απαλλαγής των τελών Διοδίων για τα αναπηρικά αυτοκίνητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: