"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

200.000 συντάξεις... αναζητούνται

Απογραφή συνταξιούχων ξεκινά το υπουργείο Εργασίας, για να ξέρει πόσους συνταξιούχους πληρώνει και με τι ποσά!
Αφορμή έδωσαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σύμφωνα με τα οποία εντοπίσθηκαν 321 περιπτώσεις συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει, αλλά εξακολουθεί να τους καταβάλλεται η σύνταξη. Μάλιστα ο υπουργός Α. Λοβέρδος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις 8.500 περιπτώσεις υπεραιωνόβιων συνταξιούχων, πολλοί εκ των οποίων εισπράττουν σύνταξη ενώ έχουν πατήσει τα 110 έτη ζωής. Από αυτούς, βρέθηκαν ήδη 321 άτομα στα οποία καταβάλλεται σύνταξη ενώ έχουν πεθάνει κάποιοι από αυτούς από χρόνια. «Βρήκαμε συνταξιούχο, βρήκαμε σύνταξη που καταβάλλεται σε κάποιον ο οποίος έχει πεθάνει από το 1999 και διακόπηκε η σύνταξή του πριν από ένα μήνα........ Βρίσκουμε ανθρώπους στους οποίους καταβάλλεται σύνταξη και έχουν πεθάνει πριν από 5, 6, 7 χρόνια. Βρίσκουμε στους λογαριασμούς των Τραπεζών να κατατίθενται χρήματα από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τα χρήματα αυτά να παραμένουν στην Τράπεζα και να μην αναζητούνται από κανέναν», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης.
Τόνισε μάλιστα ότι με την πλήρη καταγραφή των συνταξιούχων που θα γίνει μέσα από το ενιαίο σύστημα πληρωμής και ελέγχου των συντάξεων, ίσως και να προκύψουν 200.000 λιγότεροι συνταξιούχοι από όσους φέρονται να πληρώνουν σήμερα τα ταμεία και είναι στην κύρια σύνταξη 2,6 εκατ. άτομα.
Η ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε χθες και το σχέδιο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που ξεκινά από τον ΟΑΕΕ στις 15 Οκτωβρίου, καθώς στο εν λόγο ταμείο των ελευθέρων επαγγελματιών η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης υπολείπεται σημαντικά έναντι του ΙΚΑ και του ΟΓΑ. Το μήνα Ιούλιο για το ΙΚΑ η εξοικονόμηση ξεπέρασε το 28%. Για τον ΟΓΑ ξεπέρασε το 23% και στον Οργανισμό Αυτοαπασχολουμένων έφτασε το 17,7%.
Στόχος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι όπως ανέφερε η αρμόδια γενική γραμματέας Α. Δρέττα, να περιοριστεί η προκλητή και τεχνητή συνταγογράφηση που φουσκώνει τις δαπάνες των ταμείων με κόστος που φτάνει στο 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Τα χρήματα σπαταλώνται κυριολεκτικά γιατί δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου της απάτης. Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (σχέδιο που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση) ο γιατρός που γράφει μια συνταγή όπως και ο ασθενής που την παίρνει αλλά και ο γιατρός που την εκτελεί, θα γνωρίζουν ότι υπάρχει το «ηλεκτρονικό ίχνος τους» (μέσω του ΑΜΚΑ) και ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να ελεγχθεί αν η συνταγή αφορά σε πραγματική ανάγκη ή αν πρόκειται για εικονική δαπάνη που την καρπώνονται συνήθως γιατροί και φαρμακοποιοί.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: