Ορισμένοι αναρωτιούνται αν θα ακολουθήσει ένας θερμός χειμώνας από την ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη ως επακόλουθο της επιδρομής στη κοινωνία από την πρωτοφανή επτάμηνη ανικανότητα της κυβέρνησης, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια εθνικής κυριαρχίας και την μετατροπή της Βουλής σε μηχανισμό παραγωγής νομοσχεδίων κατά γράμμα του μνημονίου.
Προσωπικά λοιπόν πιστεύω ότι η έκρηξη θα είναι και αναπόφευκτη και αιματηρή, καθώς η ύφεση, η ανεργία, ο πληθωρισμός θα οδηγήσουν τον κόσμο στα άκρα με τα αλλεπάλληλα μέτρα να είναι η θρυαλλίδα της αφετηρίας των εξελίξεων .
Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μείωση του βιοτικού επιπέδου μεγάλων μαζών της κοινωνίας, χωρίς να διαφαίνεται καμία διέξοδο και με την απαίτηση δε να πληρώνονται λιγότερο κατά 30 – 40% και να δουλεύουν περισσότερο με 40 χρόνια εργασιακού βίου ως ελάχιστο όριο για να απολαμβάνουν το 65% των σημερινών συντάξεων, που θα πρέπει να μειωθούν στο 50% κατά απαίτηση της τρόικας.Μεγάλα τμήματα της κοινωνίας τον χειμώνα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης με ταυτόχρονη αδυναμία ανταπόκρισης σε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Ανεργία, ύφεση και πληθωρισμός είναι ήδη εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου