«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΓΙΑΤΙ Η ΔΡΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ?

Το δημοσιεύσαμε χτες,το βάζουμε και σήμερα,μήπως....λέω μήπως πάρει επιτέλους τίποτα ανάποδες η Διαμαντοπούλου και την διαλοστείλει.
Την μία της φταίει η ιστορία και θέλει να την αλλάξει,την άλλη η Νικολοπούλου γιατί μαθαίνει ελληνικά στους Πομάκους,τώρα είδε ότι την παίρνει και είπε να τελειώσει μια και καλή και με την γλώσσα.
Να την σβήσει τελείως από τον χάρτη...
Ποιά την γλώσσα που μιλούν οι διανοούμενοι οι επιστήμονες και διδάσκετε σε 303 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο..
Να την χαίρεστε εκεί στο Υπουργείο,αλλά αν την θέλετε να την κρατήσετε να την βάλετε να κάνει μαθήματα στα δικά σας παιδιά,και να την πληρώνετε από την τσέπη σας.Όχι με τα δικά μας λεφτά.
Κι αν υπάρξουν και μερικοί ακόμα περίπου το 1,3% που τους αρέσει να την πάρουν να κάνει ιδιαίτερα στα παιδιά τους,όχι να κανονίζει τι θα μάθουν τα δικά μας παιδιά..
Το πρωί της 21ης Ιουνίου 2010, στις 9:20, στο Σκάι, στην εκπομπή του Άρη Πρωτοσάλτε μίλησε η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Δραγώνα για το Νέο Δημοτικό Σχολείο που θα ξεκινήσει πιλοτικά από το σχολικό έτος 2010-2011.

Είπε ότι από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν ...και άλλες γλώσσες εκτός από την Ελληνική. Επίσης, είπε ότι τα Ελληνικά είναι μια μικρή γλώσσα (!) σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι μιλάνε ελληνικά.

(Μήπως ξεχνάει η κυρία αυτή την εμβέλεια που είχε η ελληνική γλώσσα στην αρχαία ελλάδα, στα ελληνιστικά χρόνια, στην περίοδο του βυζαντίου; Μήπως είναι στο χέρι μας να την ξανακάνουμε μία παγκόσμια γλώσσα;)

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα μπορούσαν αντί των αγγλικών στην Α΄ δημοτικού να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά, εκείνη απάντησε ότι τα αρχαία Ελληνικά είναι πλέον μια νεκρή γλώσσα!

(Μήπως ξεχνάει η κυρία ότι τα...

αρχαία ελληνικά είναι η μητέρα των γλωσσών; Να της υπενθυμίσουμε ότι έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου δίνουν διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια μιλώντας ελληνικά και γίνονται αντιληπτοί γιατί οι ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούν είναι ρίζες ξένων λέξεων; Να της υπενθυμίσουμε ότι οι περισσότερες επιστήμες χρησιμοποιούν ορολογία με ελληνικές λέξεις; Να της υπενθυμίσουμε ότι η αρχαία και η νέα ελληνική διδάσκεται σε ξένα πανεπιστήμια; Να της υπενθυμίσουμε ότι η Καινή Διαθήκη και η Αποκάλυψη γράφτηκαν σε γλώσσα ελληνική;)

Επίσης μίλησε για τη δασκάλα κα Νικοπούλου που δίδαξε στη Θράκη, ότι το πέρασμά της
από τα σχολεία στα Πομακοχώρια ήταν ατυχές γιατί δίχασε την τοπική κοινωνία. (Αποσιωπά το γεγονός ότι η κα Νικοπούλου προσπάθησε να κάνει σωστά τη δουλειά της και να διδάξει την ελληνική γλώσσα στους Πομάκους που είναι Έλληνες πολίτες).

Για όλο το άρθρο και την ηχητική συνέντευξη πατήστε τον τίτλο από κάτω...
Ως πότε θα την κρατάει η Διαμαντοπούλου αυτή την κυρία στο Υπουργείο?Μέχρι στιγμής οι υποστηρικτικές της είναι μόνο μερικοί γραφικοί.Μέχρι και οι αριστεροί την έχουν έτοιμη να την πάρουν με τα "γιαούρτια"...Αυτή κατάφερε και έκανε έξαλλο ακόμα και τον πολύ προοδευτικό Μίκη Θεοδωράκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: