"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η Ρόδη Κράτσα στο Κατάρ για το δέκατο Doha Forum

Στο διεθνές συνέδριο Doha Forum για τη δημοκρατία, την ανάπτυξη και το ελεύθερο εμπόριο που θα λάβει χώρα (31 Μαΐου-3 Ιουνίου) στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, θα συμμετάσχει η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα.

Το Doha Forum είναι ένα ετήσιο διεθνές συνέδριο που λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα της Α.Υ. Εμίρη, Σεΐχη του Κατάρ Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Thani από το 2003. Κεντρικά θέματα του φετινού συνεδρίου αποτελούν οι επενδύσεις στη μετά-κρίση εποχή, το διεθνές εμπόριο, η μετανάστευση, η ανάπτυξη, η εκπαίδευση, η έρευνα και η ασφάλεια. Το συνέδριο θα τιμήσουν ενδεικτικά ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. Dr. Ali Abdusalam Al-Treiki, ο Πρωθυπουργός του Καναδά, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις από πληθώρα πολιτικών προσωπικοτήτων, εκπροσώπων της επιχειρηματικής και εκπαιδευτικής κοινότητας του Κατάρ, των Ηνωμένων Πολιτειών, Ασιατικών χωρών και χωρών της Λατινικής Αμερικής αλλά και χωρών της Ε.Ε. όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία. Η λίστα των συμμετεχόντων περιέχει επίσης σημαντικές εκπροσωπήσεις μεγάλων διεθνών, κυβερνητικών και μη οργανισμών αλλά και του διεθνούς τύπου, όπως το αραβικό κανάλι Al Jazeera και η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Η παρέμβαση της Ρόδης Κράτσα θα έχει θέμα τις δυνατότητες συνεργασίας της Ε.Ε. και των χωρών του Κόλπου για θέματα ανάπτυξης, ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή της Μεσογείου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναπτύσσει σταθερά τις διμερείς σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου στο πλαίσιο διακοινοβουλευτικών Επιτροπών και επισκέψεων εργασίας. Η Ρόδη Κράτσα με την ευκαιρία της επίσκεψης στη Ντόχα θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ Σεΐχη Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, με Υπουργούς του Κατάρ και άλλων αραβικών χωρών του Κόλπου για την προώθηση της συνεργασίας με στόχο την επίτευξη της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, «η καθυστέρηση της οποίας αποτελεί εμπόδιο στη στενότερη οικονομική και πολιτική συνεργασία των δύο πλευρών», όπως δήλωσε η κα Κράτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: