"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Στην ανάπλαση της πλατείας Πατριάρχου Βαρθολομαίου, μπροστά από τη μητρόπολη Κασσανδρείας, προχωρά ο Δήμος Πολυγύρου. Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή τριγωνικής νησίδας (μορφής σταγόνας) με σκοπό τη βελτίωση της κυκλοφορίας στην περιοχή ενώ το επόμενο διάστημα θα ασφαλτοστρωθούν με νέο τάπητα και οι δρόμοι της πλατείας.

Η νησίδα μεικτού εμβαδού 70 τ.μ. περιλαμβάνει επιφάνεια πρασίνου αλλά και πεζοδρόμιο περιμετρικά πλάτους ενός μέτρου. Με την κατασκευή της δημιουργούνται δύο ρεύματα κυκλοφορίας μονής κατεύθυνσης πλάτους 3,5 μέτρων περίπου το καθένα. Οι 20 υφιστάμενες θέσεις στάθμευσης διατηρούνται ενώ στη διασταύρωση με την οδό 22ας Απριλίου θα τοποθετηθούν τα αναγκαία αποτρεπτικά μεταλλικά σημεία στάθμευσης, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς.
Πολύ σύντομα θα γίνει και η έναρξη εργασιών για τη βελτίωση του οδοστρώματος στην πλατεία. Προβλέπεται αποξήλωση της παλιάς οδοστρωσίας, εξυγίανση της και επίστρωση με καινούρια άσφαλτο.

«Οι παραπάνω παρεμβάσεις προβλέπονται από τη ρυμοτομία του Πολυγύρου και θα δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, που παρουσιάζονται σήμερα μπροστά από τη μητρόπολη. Η ανεξέλεγκτη στάθμευση στο κέντρο της πλατείας δυσχέρανε την κίνηση οχημάτων εγκυμονώντας κινδύνους για την ασφάλεια των πεζών. Η κατασκευή της νησίδας με την παρέμβαση που θα ακολουθήσει και αφορά την καθαίρεση της ασφάλτου των γύρω δρόμων και την επαναδιαμόρφωσή τους έχει στόχο την αισθητική, λειτουργική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση της περιοχής. Αξίζει να επισημάνω ότι με τις μονοδρομήσεις, που τέθηκαν σε ισχύ εδώ και λίγες μέρες ανατολικά της πλατείας Πατριάρχου Βαρθολομαίου, τα προβλήματα έχουν περιοριστεί κατά πολύ και η κυκλοφορία γίνεται πιο άνετα και ομαλά. Με την πλήρη εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, που έχουμε εκπονήσει, ο Πολύγυρος θα αλλάξει εικόνα και θα καταστεί μια πόλη πιο φιλική στους κατοίκους και τους επισκέπτες της» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε, προχώρα. Ο Πολύγυρος γίνεται όμορφος.